Akersposten

I 2021 blir «proppen» fjernet

Før 2007 sto almene i alleen på Bogstad (bildet til venstre). Til høyre slik det ser ut i dag. Mange har lurt på hvorfor stubbene har blitt stående igjen i alle disse årene. I 2021 skal de fjernes, og ny allé skal etableres.

Etter at stubbene har lagd trafikkaos i rundt 13 år på Bogstad, er det bestemt når de skal bort. Blant annet skal veien utvides.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2020 kl 12:53

BOGSTAD: På utfartsdagene har det dannet seg køer i begge retninger på Sørkedalsveien, mellom Peder Ankers plass og Bogstad badeplass. Særlig når det har vært brøytekanter, har busser og lastebiler ført til at det har vært mulig å kjøre bare ett kjøretøy av gangen. De siste årene har Akersposten fått en rekke henvendelser fra lesere som lurer på om stubbene skal fjernes – og veien utvides.

Alleen død i 2007

Det var i 2007 almesyke hadde tatt knekken på den flotte alleen som strakk seg mellom campingplassen og golfbanen. Akersposten skrev høsten 2007 at det ikke lenger var håp for alleen, etter at det ene treet etter det andre hadde måttet gi tapt.

Følg Akersposten på Facebook

Akersposten skrev også, altså for snaut 13 år siden:

«Når nye trær blir plantet, vil dette måtte skje i forbindelse med omlegging av veibanen. Slik den fremstår i dag er den for smal for dagens trafikk. I dag vurderer samferdselsetaten behovet for ny veibredde, når trærne likevel skal fjernes.

– På denne strekningen skal vi se på løsninger for å utvide og oppgradere veibanen, og etablering av gang og sykkelvei. Foreløpig er dette et forprosjekt, hvor det ikke foreligger noen konklusjon. Forprosjektet vil være ferdig rundt juletider, sier Linda Janette Mørk i samferdselsetaten.»

Her er lenke til saken på Akersposten i 2007 (som nå ligger på Nettavisens plattform).

Skal plante trær igjen

Siden den gang har altså både harde og myke trafikanter ventet mer eller mindre tålmodig på en løsning for å bedre trafikkforholdene i denne 350 meter lange traseen. Og nå er det altså bestemt: Stubbene skal bort, veibanen skal gjøres bredere, og gangveien skal opprustes.

– Vi har startet med prosjektering av veistrekningen fra Peder Ankers plass og ca 350 meter nordover mot Bogstad. Veien skal utvides, gangveien opprustes og alleen skal reetableres. Stubbene vil måtte fjernes som del av gjennomføringen av prosjektet. Byggeplan skal være ferdig høsten 2020, og antatt byggestart vil være 2021, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen, til Akersposten.

LES OGSÅ: Kaoset fortsetter i vinter, men løsningen er på vei

– Nå må vi få fjernet de gamle stubbene

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...