ANNONSE
Annonse
Akersposten

Hvem befinner seg i luke 2?

Anne Bjørnebye Vik, leder for Røa Vel, har hatt et svært aktivt år i Røa-folkets tjeneste. Nå er hun en av kandidatene i kåringen av Årets Medmenneske i Akersposten 2016. Foto: Fredrik Eckhoff

Hun har hatt veldig mange frivillig-jern i ilden i 2016, Røa-kvinnen, som klinket til med ny festival til og med på vårparten. Nå er hun kandidat til Årets Medmenneske i Akersposten 2016.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2016 kl 10:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Akerspostens lesere kårer Årets Medmenneske 2016, og i romjulen presenterer vi de fem nominerte kandidatene. Årets Medmenneske i Akersposten 2016 er et samarbeid mellom Akersposten og Møller Bil Oslo Vest, og vinneren får 10.000 kroner som skal doneres til et godt, lokalt formål. I første uken av januar begynner avstemningen!

Anne Bjørnebye Vik:
Allestedsnærværende Anne Bjørnebye Vik fra Røa har hatt et svært aktivt år. Hun er mest kjent for å være spydspissen i Røa Vel, som må være en av byens mest aktive velforeninger. I løpet av 2016 har Bjørnebye Vik og Røa Vel vist stor aktivitet og evne til nytenkning. I april frontet Bjørnebye Vik og vellet en helt ny type markedsdag på Røa, i samarbeid med lokalt næringsliv og det som kan krype og gå av lag og foreninger.

Resultatet var Vårfestivalen, som viste en imponerende bredde i det frivillige arbeidet som legges ned i Røa-området og i Bydel Vestre Aker generelt. At været viste seg fra en helt utrolig begredelig side, med sludd og halvannet plussgrad på denne vårdagen, ødela litt, men det kan vanskelig Bjørnebye Vik klandres for.

Da flommen august flyttet om på deler av Oslo vest i august, ikke minst på turveien i skogen ved Voksen, tok det ikke mange dagene før Bjørnebye Vik og vellet hadde samlet sammen et imponerende antall velvillige sjeler til en real dugnad som fikk fikset det slik at turveien igjen kunne brukes uten risiko for å havne i bekken.

Og ikke nok med det, hvem hadde en sentral rolle i gjennomføringen av årets utgave av Røarevyen og sitter i styret der? Jo, naturligvis, Anne Bjørnebye Vik. Et godt eksempel på engasjement i aktivitet som utelukkende er skapt for å underholde Røa-folk der altså.

Siste helg i november sto hun på Røa torg på vegne av Røa Vel og delte ut en pris til en Røa-ildsjel.

Men Anne Bjørnebye Vik er en altså litt av en ildsjel selv og har et hjerte som banker varmt for Røa. Hun er en verdig kandidat til Årets Medmenneske 2016, og kåringen, som er et samarbeid mellom Akersposten.no og Møller Bil Oslo vest, starter i første uken av januar.

ÅRETS MEDMENNESKE: Hvem befinner seg i luke 1?

Hvem befinner seg bak luke 3?

Hvem befinner seg i luke 4?

LES MER om Anne Bjørnebye Vik:
Mer frivillig blir det ikke

"Slik formes et Røa vi ønsker"

– Vi fikk gjort utrolig mye