ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Hva ville skje ved en brann?»

Hvitveisbakken er i dag en gangvei. Den bør åpnes slik at det kan være mulig å kjøre her, mener Vestre Aker Venstre. Foto: Privat

Med kaoset i Holmenkollen lørdag friskt i minnet, ber Terje Bjøro (V) nå om at en gangvei i Holmenkollåsen åpnes for biltrafikk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2018 kl 10:15

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOKSENLIA: «Vi har alle vært fortvilet og sjokkert over hendelsene og kaoset i forbindelse med arrangementene i Holmenkollen denne helgen. Blant mange hendelser måtte en ung kvinne hentes med legehelikopter fra Voksenlia stasjon siden ambulansebiler hverken kom inn eller ut. Hva ville skje ved en brann?»

Det skriver Venstres gruppeleder og nestleder i bydelsutvalget, Terje Bjøro, når han nå foreslår en ny sak på sakskartet til neste møte i bydelsutvalget i Vestre Aker.

Løsning?

Han skriver videre at «en mulig sikring ville være å åpne Hvitveisbakken mellom Jerpefaret og Arnulf Øverlands vei. Dette er i dag kun en gangvei. Veien ble bygget av Furuholmen (entreprenør for blant annet Skogenfeltet) rundt 1980 efter pålegg som rømningsvei nettopp for å kunne avlaste Holmenkollveien, Lillevannsveien og Setra vei. Dette ville være en hjelp i nødsituasjoner. Veien kan ha bom med standard åpning for brann- og andre utrykningskjøretøy.»

Venstre har dermed forslag til at bydelsutvalget skal vedta følgende:

«Vestre Aker BU henviser til vanskelig tilgang til Holmenkollområdet for utrykningskjøretøy og ber om utredning av mulig åpning av Hvitveisbakken mellom Jerpefaret og Arnulf Øverlands vei.»

LES OGSÅ: Falt under t-banevogn på Voksenlia etter Kollen-kaos
Folkefesten i Kollen: "Charterferie, afterski, 17.mai og russefest – alt på én gang!"

Følg Akersposten på Facebook