Akersposten

«Hva tenker de på?»

Trygt eller ikke? De to syklistene klarte seg bra på Bogstadvannet fredag ettermiddag. OBRE oppfordrer til forsiktighet. Foto: Fredrik Horn

Det spør en Akersposten-leser som tok dette bildet fredag ettermiddag av to syklende menn på Bogstadvannet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2019 kl 13:53

BOGSTAD: Den milde starten på året, med varmegrader på dagtid de siste dagene, har ført til at isen på vannene kan være usikker. Tidligere denne uken gikk Brann- og redningsetaten (OBRE) ut med et innlegg på sin Facebook-side, etter at hunden Ulf måtte reddes opp etter en ufrivillig dupp i Maridalsvannet.

I meldingen skrev OBRE at de sist helg fikk melding om en person som gikk på utrygg is med barnevogn.

«Det gikk heldigvis bra, men vi anbefaler alle om å være forsiktige,» skrev OBRE.

La ut på tur

Fredag var det nok en gang noen plussgrader midt på dagen. Akersposten-leser Fredrik Horn fikk da øye på aktivitet midt ute på isen på Bogstadvannet, næmere bestemt to menn på sykkeltur.

«Ved 14-tiden i dag la disse to herrene ut på sykkeltur på Bogstadvannet som du ser, hva tenker de på?» skrev Horn i en melding til Akersposten.

Tips

Nå gikk det bra med de to syklende mennene, men vi tar likevel med OBREs tips til ferdsel på isen i disse dager:

*Sjøisen i indre Oslofjord, og særlig havnebassenget, er aldri trygg på grunn av mye trafikk og strømninger i vannet.

  • Isen på Oslos elver skal man aldri gå på, den er aldri trygg.
  • Ved ferdsel på innsjøene i marka, må det utøves stor varsomhet. Sørg for å ha med riktig utstyr og bruk isvett. Sjekk her for mer informasjon: http://www.skiforeningen.no/utimarka/skoyter-i-marka/
  • Ring umiddelbart brannvesenets nødnummer 110 hvis noen går gjennom isen! Ikke vent for å se an situasjonen. Ta vare på deg selv og andre!

Gallup

Liker du å gå på islagte vann?

Vis resultat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...