Akersposten

Hva med å sette opp aketog igjen?

HVA MED FLERE AVGANGER?: Bildet er fra Midtstuen stasjon sist helg. Foto: privat

I «gamle dager» gikk det egne aketog, som fraktet akerne fra Midtstuen og opp til Frognersteren. Er ikke det lurt å gjenta under pandemien?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MIDTSTUEN: Trengselen er stor på og mot perrongen på Midtstuen stasjon. Små og store akere bruker Korketrekkeren og blir tidvis stående lenge tett i tett på perrong og i vognene.

En Akersposten-leser forteller at det for en del år siden ble satt opp «aketog», hvor ekstravogner gikk mellom Skådalen og Frognerseteren på populære utfartsdager, for å plukke opp akere som sto i kø. Mens pandemien fortsatt er pågående, ville det ikke være mulig å tilby noe tilsvarende i dag? Vi sendte spørsmålet videre til Sporveien, hvor fungerende kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby, svarer på e-post.

– Det er riktig slik en av deres lesere husker at det i «gamle dager» ble kjørt såkalte aketog på Holmenkollbanen. I de senere årene har det vært enkeltdager hvor det har blitt satt opp ekstraavganger på T-banens linje 1, for eksempel knyttet til Holmenkoll-søndagene. Når det gjelder trafikkavviklingen på linje 1 i helgen som var, gikk dette fint. Det var iverksatt tiltak med ekstra vektere på Midtstuen T-banestasjon for å sikre en trygg trafikkavvikling, sier Østby.

– Sporveien og Ruter har nå dialog om ulike løsninger og tiltak i kommende helger, hvor det kan forventes et høyt antall reisende på T-banens linje 1, avslutter hun.

På samme tid i fjor ble det for øvrig iverksatt mer drastiske tiltak. Korketrekkeren ble ikke preppet i det hele tatt, og T-banen stoppet ikke på Midtstuen stasjon. Byrådet gikk inn for dette på grunn av smittesituasjonen.

Les saken: Korketrekkeren forblir «stengt»