Akersposten

Hva i all verden? Enda et nytt skilt.

NYTT SKILT FRA I DAG: Bymiljøetaten har moderert seg fra "Gangveien driftes ikke" til "Gangveien vinterdriftes ikke". Foto: Vidar Bakken

Etter at byrådsavdeling for miljø- og samferdsel garanterte for at Bymiljøetaten skulle ha ansvaret for drift av gangveien forbi Røa bad, har det kommet opp skilting om det stikk motsatte, i to ulike versjoner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2017 kl 09:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Det er nok mange som med stor forundring følger med på hva som skjer med den omtalte gangveien. Like før jul kom skiltingen «Gangveien driftes ikke».

Les saken her: Da man endelig hadde fordelt ansvaret kom dette skiltet opp

På selveste julaften ble så skiltene fjernet og mange trodde nok at fornuften hadde seiret. Så kom det nye året med ny skilting og mer spesifisert tekst, «Gangveien vinterdriftes ikke".

Kort gjenfortalt dreier det seg altså om hvem som har ansvaret får å drifte gangveien forbi Røa bad, som er offentlig godkjent ved Plan- og bygningsetaten.

Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten klarte ikke å bli enige om status på gangveien ifjor, men Bymiljøetaten ble oppfordret til å være fleksibel med hensyn til å drifte gangveien. I høst kom det frem at Bymiljøetaten nekter å drifte gangveien fordi «Den aktuelle gangveien er ikke godkjent opparbeidet av Bymiljøetaten, og anlegget er ikke utformet på en slik måte at det kan driftes av oss.» Dette skrev etaten til Akersposten i en mail i oktober.

Les saken her: Fullstendig ansvarfraskrivelse

Akersposten henvendte seg så til Byrådsavdeling for miljø- og samferdsel som er byrådsavdelingen Bymiljøetaten hører inn under. Vi ville vite om to etaters krangel om gangveiens status skulle være til hinder for drift og vedlikehold av gangveien. Tilbakemeldingen fra byrådsavdelingen ved kommunaldirektør Inger-Anne Ravlum var klar:» Det er avklart med Bymiljøetaten at det er de som er ansvarlige for drift og vedlikehold av gang- og sykkelveien.»

Og Akersposten skrev: Da blir det lys i mørket

Dermed trodde alle at nå var saken ordnet til alles tilfredshet, helt til den forvirrende skiltingen startet før jul. Vi ville vite hvorfor Bymiljøetaten ikke ville drifte gangveien, da byrådsavdelingen hadde instruert etaten om gjøre nettopp det. Seksjonssjef i Bymiljøetaten, Joakim Hjertum, sa så i et intervju at Bymiljøetaten har tatt ansvar.

– Vi har tatt ansvar gjennom å skilte med at gangveien ikke driftes på nåværende tidspunkt. Den er ikke bygget etter de normer og standarder som Bymiljøetaten har for veianlegg slik som denne gangveien. Skiltingen er en del av det ansvaret vi har fått i denne saken, sa Hjertum blant annet.

Akersposten venter på svar fra byrådsavdelingen om hva som egentlig skjer og hvem som bestemmer hva.

MER OM DENNE SAKEN:
Millioner ble brukt på gangvei, men ingen tok ansvar

Gangvei i vranglås

Hardt skadd i trapp på gangvei

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!