ANNONSE
Annonse

Husebybakken må ryddes før vinteren

ALENE: Helge Johansen har akkurat ryddet unna på toppen av skiheisen, men er sørgelig alene med arbeidet på dagtid. Foto: Vidar Bakken

Helge Johansen er pensjonist og i fullt arbeid i Husebybakken, men han trenger medhjelpere.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2018 kl 15:33

ANNONSE
Annonse

NJÅRD: Husebybakken Aktivitetspark er et mye brukt nærmiljøanlegg for de yngste. Der er det full aktivitet i lysløypa og alpinanlegget om vinteren og alt er til gratis bruk. Anlegget steller ikke seg selv når naturen prøver å ta det tilbake. Hvert år må det ryddes og klargjøres i anlegget.

På dagtid

Akersposten møtte daglig leder i Sportsklubben Njård, Marianne Holen og Helge Johansen, som frivillig stiller opp for å rydde i anlegget.

- Vi er veldig glade for den innsatsen som Helge legger ned, men vi trenger flere som han. Det er et stort arbeid og mye av dette må gjøres på dagtid, da de fleste er på jobb. Nå håper vi at det er flere pensjonister og andre i nærmiljøet som på dagtid har anledning til å ta i et tak. Dette er jo et viktig anlegg for barna i nærområdet, sier Holen.

Les også: Vinterparadiset Husebybakken

Saken fortsetter under bildet

BARE Å GLEDE SEG: Snart er vinteren her med ski og moro i Husebybakken, men først må det jobbes. Foto: Fredrik Eckhoff

Litt fingernemme

Helge Johansen forteller at nye planer er klare for å rense en flate på cirka tre mål på toppen av anlegget. Dette skal bli et område for de aller yngste, som her skal kunne få opplæring i teknikk og mer skiglede.

- Det hadde vært hyggelig om vi kunne bli en liten gjeng som kunne møtes et par ganger i uken. Det er ingen hindring om det er noen som er litt fingernemme, som for eksempel har sett en motorsag før. Samtidig er det snakk om rent praktisk arbeid, som å rydde området for kratt og underskog for å frigjøre området til ny aktivitet, sier Johansen.

Saken fortsetter under bildene

MYE KJERR: På det øverste platået gror det friskt, hvor kjerr og underskog må fjernes. Her har det grodd til rundt en av lysmastene. Foto: Vidar Bakken

Marianne Holen understreker at dette arbeidet er godkjent av Bymiljøetaten.

- Etaten vil også stille med containere og frakte vekk det som blir ryddet ut.

Langt fra nok

På vinterstid drives anlegget av en foreldregruppe i nærmiljøet som sørger for at skiheis og lys er i drift på ettermiddagene på hverdager og på dagtid i helgene.

- Dette er et nærmiljøanlegg uten noen form for inntekter. Hit kan de yngre barna komme uten å måtte dra til Holmenkollen eller inn i Nordmarka for å gå på ski. Vi får et tilskudd fra kommunen på 50 000 til dekning av driftsutgifter, men det er langt fra nok for å drive snøproduksjon, tråkkemaskin og heisanlegg. Vi er avhengige av stor frivillig innsats for at barna skal kunne bruke den 800 meter lange lysløypa og slalåmbakken. Vi er i samtaler med Bymiljøetaten om driftsformen i fremtiden, om kommunen skal overta driften eller at klubben fortsetter å gjøre det med et budsjett å drive etter, sier Holen.

Ny møteplass

Helge Johansen tenker seg også å utvikle området til en hyggelig møteplass.

- Det hadde vært fint å få i stand et samlingspunkt i bunnen av bakken med for eksempel en gapahuk, bålplass og noen bord. Tilsvarende kan det bli plass til dette på det nye platået øverst i anlegget for de aller yngste. Da tror jeg området vil bli mer brukt, også utenom vinterhalvåret, sier Johansen, som gjennom sin stilling i Skiforeningen tidligere var ansvarlig for heisanlegget og snøproduksjonen i Holmenkollanlegget. Det har også ført til at Johansen også er involvert i både snøtråkkemaskin og snøproduksjon i anlegget.

- Det er ikke meningen at Helge skal stå for dette alene. Nå ønsker vi oss flere frivillige på opplæring av tråkkemaskinen vi anskaffet oss i fjor. Det samme gjelder for snøproduksjonen, hvor flere må være med å drifte og holde vakt når produksjonen er i gang, sier Holen.

Kontakt klubben

Det kan se ut som den gamle Skuldbakken i anlegget er på vei til å bli faset ut.

- Slik det er i dag, er ikke bakken i bruk. Det skal en del til å få satt den i stand. Stillaset er gammelt og begynner å bli utrygt. Vi har et ønske om å fjerne stillaset og dermed få frigjort mer plass i selve slalåmbakken, sier Holen.

Saken fortsetter under bildet

SKULDBAKKEN: Stillaset med Marianne Holen og Helge Johansen står der, men har ingen hensikt lenger. Nå kan det bli fjernet for å gi mer plass til de yngste slalæmkjørerne. Foto: Vidar Bakken

For dem som kan tenke seg å gjøre en frivillig innsats i Husebyanlegget på dagtid er det bare å kontakte Marianne Holen på mobil: 997 91 124 eller sende mail til admin@njaard.no.

Les også:

Store planer for plassen foran Njårdhallen

Flatehogst i reguleringsområde med særskilte landskapshensyn

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse