Akersposten

Hun vil gi deg et avbrekk i middagslagingen

Birgitte Enge, daglig leder hos Kaffebønnen i Skøyen kirke. Foto: Fredrik Eckhoff

I helgene er de godt fornøyd med besøkene i kafeen som har holdt åpent i snart et år, men med åpningstid hver dag hele uken, har de nå satset på å utvide serveringstilbudet på onsdager og torsdager.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2018 kl 10:41

SKØYEN: I november i fjor åpnet nabolagskafeen Kaffebønnen sine dører i Skøyen kirke. Dette var en del av menighetens plan om å forvandle kirken til en mer attraktiv møteplass.

11 måneder senere er de mange erfaringer rikere, og ny daglig leder overtok i juni. Birgitte Enge forteller at målet er å få beboerne i nabolaget til å se at det er fullt mulig å droppe å ta turen til Majorstuen eller andre mer fjernliggende strøk når de skal spise lunsj, møte venner, ha et jobbmøte eller ta med familien på middag.

Avbrekk i middagslagingen?

– Vi skal være den hyggelige nabolagskafeen som tilbyr mye forskjellig. Nå har vi også startet med middagsservering to dager i uken, onsdager og torsdager mellom klokken 16 og 18.

Middag på onsdager og torsdag er nytt på kafeen.

– Da kan man få et avbrekk i middagslagingen og være litt sosiale. Vi prøver å treffe bredt og tenker at det er mange som er i tidsklemma. Vi skal tilby mer enn kaffe og bakerarer, sier Enge.

– Det er ikke noe å si på utvalget her hos oss. Det gjelder å få flere folk inn i kafeen, sier hun og Kaffebønnen, som altså ligger rett til venstre for inngangen i Skøyen kirke, sydvendt med utsikt med Øvre Silkestrå.

Variert bruk

Hun forteller at det er folk i alle aldre som har tatt i bruk nærkafeen sin. Det er barselgrupper, ungdommer som gjør lekser, pensjonister som treffes, og folk som tar frem laptopen og jobber mens de nyter litt bakverk og en kopp kaffe.

– Ja, det er fullt mulig å bruke kafeen som et hjemmekontor også. Her er det god plass, og det er gratis wifi og mange lademuligheter, sier hun.

Enge forteller at det første året har vist at det er lørdager og søndager som har vært de mest populære dagene i kafeen. Da er det mange som er ute og rører på seg, og Kaffebønnen ligger rett ved en av de mest brukte turveiene til og fra Frognerparken. Det er mange som stikker innom.

Håper på mer besøk

Birgitte Enge vil gjerne fortsette å utvikle kafeen, og hun snakker ivrig om at det nå er ferskt brød hver dag i kafeen, at de leverer mat og bakevarer på bestilling, at det er god plass til barnevogner og barselgrupper, og og hun er også i ferd med å ta inn gourmetsnacks som finere sjokolader og liknende.

Full fart hos Kaffebønnen i Skøyen kirke altså, og nå håper Birgitte Enge at enda flere får øynene opp for nabolagskafeen, ikke minst det nye middagstilbudet.

– Billig er det også! Her får man middag for 89 kroner, og 49 for barneporsjon! avslutter hun.

Følg Akersposten på Facebook

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...