ANNONSE
Annonse

Høyre starter valgkampen med speed-dating

VALGKAMPSTART: James Stove Lorentzen og Høyre sparker i gang valgkampen allerede i januar. Som Vestre Aker-representant i bystyret vet han godt at en løsning med tunnel her på Røa, fortsatt er et sentralt tema. Foto: Vidar Bakken

Torsdag 11. januar stiller en rekke Høyrepolitikere opp til speed-dating for å høre hva byens befolkning vil at partiet skal prioritere i kommende valgkampperiode.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

RØA: - Oslo Høyre møter det nye året med å invitere alle Oslos innbyggere og Oslo-venner til å skape fremtidens Oslopolitikk. Torsdag 11. januar, klokken 18.00, på Høyres Hus starter arbeidet med å meisle ut Oslo Høyres politikk for neste bystyreperiode. For første gang prøver Høyre ut speed-dating konseptet i en programprosess, sier leder i Oslo Høyres programkomité, James Stove Lorentzen, som også er representant fra Vestre Aker i bystyret.

Kommer ned fra de mektige tårnene

Det er første gang Høyre bruker speed-dating for å komme i kontakt med velgerne i en programprosess. Panelet vil bestå av alt fra garvede Oslo-politikere fra storting, regjering og bystyre til ungdomspolitikere i partiet.

- Som sagt, alle er velkomne og kan lufte hva de vil overfor politikerne når det gjelder innspill og ideer. Vi skal skape ny politikk for neste bystyreperiode. Vi går bredt ut, og inviterer innbyggere, organisasjoner og bedrifter til å fortelle oss hva som er viktig for dem, og hvordan Oslo kan bli enda bedre. Vi lever i et samfunn i stadige og raske endringer. De av oss som er heltidspolitikere må komme ned fra de «mektige» tårnene i rådhuset og plukke opp hva som skjer gjennom å møte velgerne. Selv om det høres ut som en klisje, så er det en realitet.

Les også: Tro det eller ei, dette er en skolegård

Byutvikling sentralt

Speed-datingen betyr at de fremmøtte får to til tre minutter på å legge frem sin sak overfor den politiker de ønsker. Deretter er det mulig å stille opp foran en ny politiker om man har mer på hjertet.

- Befolkningen i bydelene Ullern og Vestre Aker står overfor store utfordringer de neste årene når det gjelder planene for bymessig fortetting på Smestad, Borgen, rundt Diakonhjemmet, Skøyen, Lysaker/Lilleaker, Røa-Hovseter, Slemdal og Montebello og andre stasjonsnære områder. Dette er vel noe dere må regne med opptar mange i våre områder.

- Dette er noe som opptar og berører mange tusen mennesker. Jeg regner med at i møtet med Oslos innbyggere vil det komme innspill og ideer på hvordan områder kan utvikles til beste for byens befolkning. Byutvikling kommer til å være et sentralt tema i Høyres program. Det blir uansett spennende og vi gleder oss til dette møtet som blir Høyres kickoff i valgkampen, sier Stove Lorentzen.

Solid panel

I panelet vil blant andre følgende sitte klare til å motta Oslos innbyggere: Stortingsrepresentantene Michael Tetzschner, Stefan Heggelund, Mathilde Tybring-Gjedde, samt leder av Oslo Unge Høyre Nicolai Øyen Langfeldt, statssekretær Bård Folke Fredriksen og gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg.

Les også:

Full utnyttelse av Smestad

Full fart på isen – 40 år siden sist!

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse