Akersposten

Carl Oscar Pedersen

Høyre: – Jeg ser for meg et Ullern hele livet

– Den største utfordringen vår bydel står overfor dette året, er den utbyggingen som skal skje de kommende seks-sju årene, sier leder i bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen, Høyre. Med seg i bydelsutvalget har han sju partifeller. Til tross for flertall, har partiet i inneværende valgperiode underskrevet en samarbeidsavtale med Venstre og Miljøpartiet De Grønne.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2020 kl 08:26

Carl Oscar Pedersen, Høyre, leder av Ullern bydelsutvalg:

BYDEL ULLERN: Anleggsprosjektene står i kø gjennom mesteparten av 2020-tallet. Før nyttår sa Pedersen til Akersposten at han ønsker å få en utbyggingskoordinator på plass.

– Vi trenger det og vi arbeider fortsatt for å få det til, sier Pedersen og legger til at samarbeidspartnerne er positive til å få på plass en slik koordinator.

– Alle parter vil etter min mening være tjent med det.

Støy og støv i sju år

Innbyggerne må se for seg at støy- og støvplager de kommende seks-sju årene. Utbygging ligger ikke innenfor bydelsutvalgets ansvarsområde, det er kun et område hvor politikerne kan påvirke.

– Men helse har vi i bydelen ansvaret for. Derfor må Byrådet også høre på oss som bor de områdene som skal bygges ut. Jeg synes at vi må ha en hånd på rattet, men slik er det ikke i dag – dessverre.

– Er det en utfordring?

– Ja, så absolutt, og etter min mening også en demokratisk utfordring. Det er meget uheldig at Byrådet ikke lytter til det det de lokale har å bringe til torgs.

Han tror ikke at folk er klar over – ikke kan forestille seg – hvordan det kommer til å bli i årene framover når anleggsarbeidene kommer i gang.

– Vi må sikre skoleveiene og sørge for minst mulig belastning for nabolaget, sier mannen som er den øverste ombudsmannen for innbyggerne i Bydel Ullern.

– Bydelspolitikerne er brobyggere inn mot Rådhuset. Der kjenner en ikke de lokale forholdene like godt som oss som bor her.

Adelsmerket sprakk

Pedersen mener at et av adelsmerkene i bydelen, er at politikerne har gjort enstemmige vedtak i store og viktige saker for hele bydelen.

– Jeg mener at det gir oss styrke.

– På det siste møtet i bydelsutvalget ble det ikke et enstemmig vedtak om utbyggingen av Bestumkilen. Hvordan ser du på det?

– Nei, dessverre. Der klarte vi ikke enstemmighet. Miljøpartiet De Grønne stemte forskjellig fra de øvrige partiene.

– Miljøpartiet er vel med på samarbeidsavtalen Høyre har inngått?

– Ja, men akkurat her ble vi ikke helt enige. Miljøpartiet helte noe mer i retning av hva byrådet sier, men heldigvis ikke helt identisk.

Må tenke nytt

– Når det gjelder hvordan vi ser på bolig og boformer samt hvordan vi tenker at vi lever livene våre i framtiden, tror jeg vi må tenke nytt. Jeg ser for meg et Ullern hele livet.

– Hva mener du med det?

– De som ønsker det må kunne leve hele livet i Bydel Ullern. Derfor må vi legge til rette for at det skal la seg gjøre.

Derfor er Pedersen meget opptatt av hvordan vi skaper nærmiljøene.

– Det må være miljøriktig at uansett hvilken alder du er i, så kan du få tak i det du trenger i nabolaget og i bydelen. Vi må i dette ti-året legge bedre til rette for handel, samt bygge ut tjenester, omsorg og kultur i vår bydel.

Pedersen er klar over at Ullern er en utkantbydel eller en ytre bydel. Mesteparten av kollektivtrafikken går inn til sentrum. Det bor rundt 33 000 mennesker i Bydel Ullern – en hel by i seg selv. Han ser for seg at en må arbeide for at bydelen på 20-tallet må gå i retning av et mer komplett samfunn. Det vil redusere interntransporten, noe som vil være en miljøriktig utvikling, hevder han.

– Derfor er jeg svært glad for at Rosa busser blir startet opp i begynnelsen av februar, sier Pedersen, som sier at offentlig transport innen bydelen ikke er god nok. Han snakker også varmt om transporttjenesten bydelen driver i samarbeid med Lions, Skøyen aktivitetssenter og Ullern kultursenter. Den skal videreføres.

Miljø og klima

Pedersen sier at miljø og klima kommer til å prege det ti-året som så vidt har begynt.

– Derfor må vi tenke på hvordan vi lager lokalmiljøer og nærmiljøer, slik at innbyggerne kan få tak i det en trenger innen ikke altfor lang avstand, sier Pedersen, som mener at det vil gavne alle.

– Miljø må også omfatte nærmiljøet, ikke bare klima.

Lederen av bydelsutvalget er opptatt av at vi mennesker ikke lever av brød alene. Når det gjelder den eldre garde, er tilbakemeldingen til ham at Skøyen aktivitetssenter og Ullern kultursenter utvikler gode og aktive miljøer.

I slutten av november er det fem år siden bydelen overtok ansvaret for de to seniorsentrene.

– Det var en riktig beslutning.

– De to sentrene har ulike profiler.

– Det var også meningen. Det ser ut til å fungere bra med aktivitetssenter på Skøyen og kultursenter på Ullern. De utfyller hverandre, sier Pedersen. Han får tilbakemelding på at stadig flere benytter seg av sentrene og at møtene oppleves som positive av dem som bruker stedene.

– I bydelen ser vi for oss at begge stedene har muligheter til å utvikle seg videre i årene som kommer. Det er svært positivt, sier Carl Oscar Pedersen, som legger til at Stoppestedet på Ullern også huser de unge. Han peker på at flere generasjoner i samme bygg, er en riktig vei å gå i dette ti-året. Generasjons-integrering må til på flere områder. De lærer av hverandre.

LES OGSÅ:

Ap: – Tilbudet må hele tiden forbedres

Frp: – Vi må stå sammen, ellers er løpet kjørt

Høyre: – Jeg ser for meg et Ullern hele livet[/b]

MDG: Vil ha utbyggingsombud

SV: – Klimaspørsmålet må løses

Venstre: – Jeg brenner for Bestumkilen

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...