ANNONSE
Annonse

Holdt pusten, stablet og dro avgårde med ny bil

At det skulle bli sååå nervepirrende – og ta så lang tid å kåre en vinner av bilene, hadde i hvert fall ikke Henning Solberg sett for seg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2017 kl 17:20

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: I ren ekstase over den fullt åpnede Granfosstunnelen nylig, slo Møller Bil Oslo Vest og CC Vest på stortromma og inviterte til en konkurranse der premiene var to splitter nye biler, en VW Golf og en Audi.

Konkurransens store finale ble arrangert på CC Vest lørdag 4. november, der åtte finalister måtte gjennom flere utslagningsrunder før de fire siste finalistene var klare. Quiz og bygging av Lego-bil var blant oppgavene i innledende runder.

(Saken fortsetter under bildet.)

Etter en hard fight måtte Tor Christian se seg slått av Nora. Henning Solberg (t.h.) ledet showet på CC Vest.

Da det sto fire deltakere igjen, begynte dramaet for alvor. Oppgaven var enkel. To deltakere kjempet mot hverandre, og de to parene fikk hvert sitt høye tårn med store byggeklosser foran seg på scenen. Så skulle deltakerne fjerne byggeklosser annen hver gang, og det var om å gjøre å ikke være den som rev tårnet. Til slutt skulle det stå to vinnere igjen – med hver sin nye bil i premie.

Trengte nesten en kasse å stå på

Tidligere rallystjerne Henning Solberg geleidet deltakere og spente tilskuerne gjennom konkurransen. Hvor lang tid det skulle ta før tårnene raste, var det naturligvis ingen som visste, men at det skulle ta en drøy time, var nok uventet for de fleste.

(Saken fortsetter under bildet.)

Nora gikk til slutt seirende ut, etter at kampen mot Tor Christian hadde vart i mer enn en time! Foto: Fredrik Eckhoff

Det var spesielt duellen mellom Nora og Tor Christian som virkelig ble langvarig og nervepirrende. Etter å ha klart å fjerne så mange klosser som de kunne – uten at avgjørelsen hadde falt, måtte de begynne å bygge oppå. Tårnet vokste og vokste, og publikum både gispet, jublet og heiet frem deltakerne.

«Det står faktisk om to biler her nå,» kunne den tidligere rallyføreren minne deltakerne om, og skjelvingen på hendene ble ikke lettere å kontrollere. Likevel, som man kan se av videoklippet, ble tårnet til slutt veldig høyt.

– Her kan du ikke så mye som sleppe en fjert! sa Solberg, og til og med konsentrerte deltakere måtte trekke litt på smilebåndet.

«Si i fra når dere trenger en bruskasse å stå på,» kom det fra Solberg, som innrømte at han til slutt ikke hadde så veldig mye mer å si enn at dette ble veldig spennende!

Innså tapet

Det endelige og avgjørende sjakktrekket var det Nora som kom med, da hun valgte å legge en kloss litt skjevt. Tårnet sto og vaiet lett da Tor Christian skulle plassere sin neste kloss, og han innså nok ganske tidlig at her kom det til å bli veldig vrient. Han ga seg likevel ikke – med flere hundre tusen kroner i bil som premie.

(Saken fortsetter under bildet.)

To blide vinnere, Nicolay og Nora.

Men etter drøyt tre minutter med justeringer, fant han ut at her var toget gått og løpet kjørt. Han måtte bare slippe taket og resignere, strekke armene opp og innse at Nora var den verdige vinneren av en ny Audi.

I den andre duellen var det Nicolay som gikk seirende ut etter en kamp mot Kristin. Duellen ble preget av få, men lange trekk, der det viste seg spesielt vanskelig å få løsnet klossene. Dermed ble ikke tårnet like høyt, men spenningene var det ikke noe å si på her heller.

– Helt pumpa

Vinneren av en Golf GTE, som er en ladbar hybrid, ble altså Nicolay Ryste.

– Det var veldig gøy og nervepirrende. På kvelden kjente jeg at jeg var helt pumpa. Det er sjelden etter å ha stått nesten helt stille! sier Ryste. – Særlig da vi bygde lego-bil, var pulsen kjempehøy.

Med behov for en ny bil var det midt i blinken å få med seg en Golf.

– Det blir et kjempepluss å få en ny, sikrere og mer økonomisk bil, sier han.

– Sto egentlig mest og gjemte meg

Audi-vinneren Nora Holtan Løchen fra Smestad, som gikk seirende ut av den mest langvarige og nervepirrende duellen, forteller etterpå grunnen til at hun valgte å legge en kloss litt skjevt på toppen.

– Jeg begynte å gå litt lei og måtte finne på noe! Jeg så at tårnet skalv hver gang jeg tok ut en kloss, og Tor Christian var jo så flink hele tiden.

– Hva tenkte du da du så at han fikk problemer med den aller siste klossen?

– Jeg tenkte at han får det vel til igjen. Men så nølte han litt, og så begynte tårnet å skjelve. Jeg sto egentlig mest og gjemte meg. Jeg var vel langt inne på McDonald’s til slutt, sier Smestad-kvinnen som aldri har lekt denne tårnleken før.

– Nei, og jeg kunne ikke reglene engang!

Hun forteller at hun etterpå var veldig glad, men syntes synd på motstanderen.

– Han var jo så hyggelig! sier den glade eieren av en ny Audi.

– Vi har faktisk vært inne på at vi trenger en bil til, så dette var midt i blinken, sier hun.

LES OGSÅ: – Byrådet er villige til å ofre de beste skolene

Les også:

Kan bli 12 etasjer på Røa

Ullernmenn er friskest i Oslo

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse