Akersposten

– Her kommer flomlyset til å stå på full guffe

Leder for Madserudhjemmet, Karina Michelsen, og byråd Inga Marthe Torkhildsen, feiret at sykehjemmet er blitt kommunalt. Foto: Fredrik Eckhoff

Madserud sykehjem skifter navn når det nå er kommunalt drevet. Byråd Torkhildsen er klar over at mange kommer til å følge nøye med på hvordan overgangen vil gå.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2017 kl 16:26

MADSERUD: – Vi føler oss trygge på at dette skal gå veldig fint, sa byråd Inga Marte Torkhildsen under markeringen tirsdag av at kommunen har overtatt driften av Madserud sykehjem, som i samme slengen skiftet navn. Fra nå av heter det Madserudhjemmet.

– Det blir utrolig spennende å se hva vi kan gjøre for at dette skal bli enda mer et hjem, sa byråden og forklarte at navnendringen er med på å fokusere enda sterkere på at dette er hjemmet til de 80 beboerne.

Skapte furore

Den kommunale overtakelsen av driften av sykehjemmet fra private Norlandia, fikk enorm oppmerksomhet da det rødgrønne byrådet ganske raskt etter maktskiftet i Oslo høsten 2015 uttalte at flere sykehjem skulle tilbake under kommunale vinger. Det sykehjemmet som først hadde en driftsavtale som gikk ut på dato med en privat aktør i Oslo, var nettopp Madserud sykehjem.

Nytt navn: Madserudhjemmet


Det var sterke reaksjoner på at Madserud sykehjem, som de siste årene har scoret godt på beboer- og pårørendeundersøkelser, skulle tilbake til kommunal drift.

– Det er ingen grunn til driftsendring på et sted som leverer kvalitet hele veien. Sykehjemmet er til for beboerne, ikke omvendt, og vi ønsker ikke at de skal styres av en ideologi som kan skape negative konsekvenser. I tillegg vet vi at en slik omlegging vil koste kommunen mange millioner kroner, bare på Madserud, sa for eksempel leder av Bydel Ullerns helse- og sosialkomité, Susanne Klafstad (H) til Akersposten.no i mars 2016.

Under seremonien tirsdag sa byråd Inga Marte Torkhildsen at hun er fullt klar over at mange kommer til å følge utviklingen ved Madserudhjemmet med argusøyne i tiden som kommer, i tillegg til henne selv.

Byråd Inga Marte Torkhildsen


– Her kommer flomlyset til å stå på full guffe, sa hun og fortalte at hun var glad for at alle ansatte unntatt én blir med videre. Det betyr at alt ligger til rette for at beboere og pårørende merker lite til overgangen.

– Det skal ikke være kjempestore forandringer, for her er det veldig bra, sa Torkhildsen, som også fokuserte på at lønnen til de ansatte går opp når kommunen nå overtar.

– Jeg er glad for at lønna går opp. Vi trenger å rekruttere flinke folk. Vi gjør en av de viktigste jobbene, å ta vare på folk som ikke kan ta vare på seg selv, sa byråden.

– Strålende

Torkhildsen omtalte til det første møte mellom kommunen og ledelsen på Madserudhjemmet, som heftig. Men det er vann under broen nå, og sykehjemmets leder, Karina Michelsen, er fornøyd med hjemmets nye driver og sier til Akersposten at overtakelsen merkes mest for de ansatte, ikke så mye for beboerne.

– Men flere har allerede påpekt at vi har fått pene klær, smiler hun.

– Det er helt sikkert at dette går bra. Det blir strålende, sier Michelsen.

LES OGSÅ: – Hvorfor i all verden, spør bydelspolitikerne

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...