Akersposten

Her kan det bli ulovlig å parkere

Innover langs turveien i Mærradalen – et område som er vernet – parkeres mange biler hver dag. Hvor slutter egentlig parkeringsplassen, lurer Akersposten-leser. Bymiljøetaten er nå på saken. Foto: Fredrik Eckhoff

«Det står en haug med biler parkert på gangveien opp Mærradalen.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 09:36

ULLERN: Det var meldingen Akersposten mottok nylig. Tipseren hadde sett seg lei på dag ut dag inn med en masse biler parkert opp langs turveien der Mærradalen starter. Dette er ved Ullernchausseen, rett over veien for Shell-stasjonen. Radiumhospitalet ligger på den ene siden, og Hasselkroken Kanvas-barnehage på den andre.

Parkering i vernet område?

Før helgen tar Akersposten en tur innom stedet der turveien begynner, eller parkeringsplassen som området er i praksis.

Den ene delen av plassen brukes til parkering til Hasselkroken Kanvas-barnehage. Her sto det noen biler, alle med lapp i vinduet med tillatelse til å parkere der.

Innenfor etatens skilt om at man nå befinner seg i "vernede" Mærradalen, står et titalls biler parkert hver dag.

Rundt starten av turveien står et tjuetalls biler parkert, og ingen av disse har lapp med tillatelse i vinduet. Her står biler litt på kryss og tvers, langs turveien og inne mellom trærne. En av bilene står rett og slett inne på gressplenen, og alle steder der det er mulig å få plass til biler, står det biler.

På et skilt Rikshospitalet har satt opp, kan vi lese at dette er «område med reservert parkering». Det står også at «parkering utover 30 minutter mot fremvisning av gyldig parkeringsbevis».

Enda et skilt

Noen meter lenger inn på turveien står et nytt skilt, og det er satt av Bymiljøetaten. Her informeres det om at man er kommet til «Mærradalen – vernet «villmark» og gravfelt i Oslo by».

Innenfor skiltet, når man skuer innover denne vernede Mærradalen, omtalt på skiltet som «biologisk oase», står det et tosifret antall biler parkert.

Mandag formiddag tar vi turen innom igjen, og det likner veldig på tilstandene før helgen. Flere av de samme bilene står mer eller mindre på de samme stedene. Vi teller nå 10 biler innenfor Bymikljøetatens skilt.

Etaten skal markere bedre

Noe skurrer, og vi spør Bymiljøetaten om pakeringsplassen virkelig strekker seg innover langs turveien, godt innenfor skiltet som informerer om Mærradalen.

En av de nærmeste naboene er Radiumhospitalet, en del av Rikshospitalet.

Mandag formiddag foreligger svaret fra Bymiljøetaten:

– Dette området fremstår i dag litt uoversiktlig med tanke på skilting og parkering, sier pressekontakt Monica T. Olsen.

Hun utdyper: – Det er i hovedsak privat grunn, men regulert til friområde. Vi er i dialog med barnehagen om en avtale der Bymiljøetaten sperrer av og kan håndheve eventuell feilparkering på friområdet. Så raskt som mulig kommer vi til å sette opp nytt skilt og sperrestein, slik at det blir tydeligere hvor det ikke er lov å parkere.

Da gjenstår det å se hvor etatene setter grensene, men det er altså stor sjanse for at det blir en ryddigere inngang til Mærradalen.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...