Akersposten

– Helt genialt faktisk

10-åringene Knut Bøhmer og Aksel Bugge spiller mye fotball. Da er det veldig greit å sette seg rett ned med lekser etter trening, i Hemings flotte, nye klubbhus, med hjelp fra Heming-sponsoren MentorNorge, her ved Katarina Johansen og Stian Rokstad (t.h.). I midten: Bjørn Kristian Haugerud. Foto: Fredrik Eckhoff

Når man sjonglerer fotballtrening og -kamper hele uken gjennom, syns Heming-spillerne det er helt genialt å få leksehjelp rett etter trening.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2017 kl 13:05

SLEMDAL: Vi snakker med de to 10-åringene Knut Bøhmer og Aksel Bugge, som akkurat er ferdig med ukens første fotballtrening mandag ettermiddag. De dumper ned i stolene i Hemings nye, flotte klubbhus, og på få sekunder er skolebøkene på bordet.

Stadig flere fotballspillere kommer til, og alle har samme fokus. Her skal det gjøres lekser!

Flinke Heming-barn

Katarina Johansen og Stian Rokstad er leksehjelperne, og de jobber i leksehjelpfirmaet MentorNorge, som har inngått en sponsoravtale med den største idrettsklubben i Oslo vest. To ganger i uken, hver mandag og onsdag ettermiddag, stiller de med mentorer som er der for å hjelpe barn som eventuelt står fast med leksene.

Katarina og Stian er begge studenter som jobber som mentorer.

– Heming-barna er veldig flinke, og de setter alltid i gang med én gang de kommer, på eget initiativ, sier Johansen.

André Nørbech, sportslig leder i fotballavdelingen i Heming, sier til Akersposten.no at de får mye gode tilbakemeldinger fra foreldre som har barn på leksehjelp etter trening.

– Det er mange som er litt i tidsklemma, og vi merker at det stadig er flere som benytter seg av dette tilbudet, sier Nørbech, som forteller at tilbudet er for barn i tredje til sjette klasse.

– Dette er jo barn som er her opptil tre ganger i uken på trening hos oss, i tillegg til at de er på egentrening. De er sikkert like mye her som hjemme – minst! Da er det veldig fint å kunne tilrettelegge for skolearbeidet, sier han. – Vi har hatt leksehjelp i egen regi tidligere, og det er første gang vi har fått profesjonell hjelp.

Vil være der barn, ungdom og foreldre er

Daglig leder i MentorNorge, Bjørn Kristian Haugerud, forteller at de har sponsoravtaler med både Heming og Røa IL.

– Vi ønsker å være der barn, ungdom og foreldre er, sier Haugerud. – Det er mange idrettsbarn som syns det kan være vanskelig å begynne når man kommer hjem sent på kvelden. Når skal de da finne tid til skolearbeidet? Det hjelper vi dem med!

Han forteller at MentorNorge har rundt 1200 mentorer i Norge, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Fans av leksehjelp

Knut Bøhmer, som går i femte klasse på Svendstuen skole, og kompisen Aksel Bugge, som går i femte klasse på Slemdals skole, forteller at de trener fotball og spiller kamper nesten hver eneste dag uken igjennom. Da blir det en utfordring å få hverdagen til å gå opp.

– Dette er helt genialt faktisk, sier Knut. – Jeg har vært med her to ganger.

Aksel nikker og sier at det er veldig greit å få gjort unna leksene rett etter trening. Også kan de få hjelp hvis de står fast.

– Vi bruker dem til å sjekke over om vi har gjort leksene riktig, sier Knut.

– Og det pleier å være riktig?

– Ja!

Les også: Heming-Astrids aksjon for barn og ungdom i Oslo

Heming-Hedvig jakter på OL-medaljer

– Meg får du ikke til å briste

Her er de nye bomprisene

Boliger for funksjonshemmede i kvikkleiretrøbbel

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...