Akersposten Media

Akersposten

– Har noen tatt for mye Møllers tran?

Carl Oscar Pedersen på MandagsSTOPPEN. Foto: Reidar Martinsen

En bydel under sterkt press. En bydel som blir en byggeplass i mange år. Det var overskriften da Carl Oscar Pedersen, Ullern bydels politiske leder, presenterte det som virkelig engasjerer Ullerns 34.000 innbyggere.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

BYDEL ULLERN: Arena for presentasjonen var på MandagsSTOPPEN på Stoppestedet på Lilleaker et av områdene i bydelen som er under stekt utbyggingspress. Ingenting engasjerer folk mer enn nettopp utbygging av sitt nærområde. Det ble da også sterkt synlig under møtet.

Oversikt?

Carl Oscar Pedersen innledet med å si at frykten for at bydelen tilslutt mister sin identitet, er reell.

– Det virker som noen har tatt for mye Møllers tran i jakten på nye utbyggingsmuligheter i Ullern. Få andre bydeler, hvis noen, opplever et så massivt press som Ullern, sa han og mente at man heller burde ta små skritt av gangen og underveis spikre en helheltlig plan – en slags masterplan om man vil.

– På den måten kan vi få en oversikt og en mulighet til å se og handle ut i fra de konsekvenser en slik utbygging fører med seg, sa bydelsutvalgs-lederen.

I sin oversikt over prosjektene som er i gang eller som skal i gang, er åpenbart at dette er saker som vil sette sine spor og skape små og store utfordringer for bydelens befolkning. Det er Lilleaker, Smestad, Skøyen, Bestumkilen, Fornebubanen, nye høyspentmaster og Sollerudstranda.

En av tilhørerne ga uttrykk for at mennesker utsettes for helsemessige problemer som følge av all uro og usikkerhet rundt fremtidige byggeprosjekter, og mente dette i større grad fortjener et fokus.

Sollerudstrandas fremtid

Av de prosjektene som skaper størst engasjement, er uten tvil Sollerudstranda . Nå virker det som den populære badeplassen og friluftsområdet er på full fart inn som alternativ nummer én hva angår utskiping av enorme masser med stein som følge av drikkevannsanlegget på Huseby.

Noen etterlyste også alternativer til Sollerudstranda, og mente å vite at de helt konkret foreligger og bør belyses og behandles seriøst av vann- og avløpsetaten.

Dette arbeidet skal pågå helt frem til 2028, og frykten for at Sollerudstranda dermed går fra badeplass til anleggsplass, er stor.

– Og vår bydel må ta hele belastningen, sa Pedersen.

Fornebubanen

Parallelt med dette skal arbeidet med Fornebobanen etter planen komme i gang neste år. Det er også et betydelig prosjekt med tunnelgraving og dagsoner med stasjoner på Vækerø og Lysaker.

Utbygging på Smestad har vært i spill lenge, og ennå er ingenting avklart her – bortsett fra at man gjennom lokalpolitisk arbeid og beboeraksjoner har fått gjennomslag for at deler av den opprinnelige planen er tatt ut.

Av mindre saker har man Lilleaker sentrum med trikkeovergang og generelt trafikale utfordringer i forbindelse med boligene i Lilleaker Vest. Andre påpekte usikkerhet rundt utbygging på toppen av Kirkehaugsveien. En av beboerne i et av husene som etter planen skal rives, følte stor usikkerhet og visste ingenting – annet enn rykter om rivning og bygging av blokker.

Vedkommende satte vel egentlig også fingeren på problemet. Folk i Ullern bydel opplever stor usikkerhet rundt hva som skal skje, hva som blir fremtiden og på hvilken måte man blir berørt.

Og på toppen av det hele kanskje fundert på sviktende grunnlag, hvor det er høyst usikkert om befolkningsveksten i Oslo blir så betydelig som noen mener å vite. Det var også et tema på MandagsSTOPPEN.

Uansett er det viktig, som Carl Oscar Pedersen ga uttrykk for, at befolkningen engasjerer seg.

– Din stemme og ditt engasjement er viktig, avsluttet han.

PS! Neste gang på MandagsSTOPPEN, mandag 21. oktober, er det Akerspostens redaktør Fredrik Eckhoff og redaksjonssjef Vidar Bakken som skal være på scenen i Ullern kultursenter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...