ANNONSE
Annonse
Akersposten

Har fått nytt navn – igjen!

For halvannen uke siden fortalte Fahad Abby hva Hovseter-folk mener om at sykehjemmet nå skulle hete Røahjemmet. Nå har politikerne snudd, og sykehjemmet har fått sitt gamle navn tilbake. Foto: Fredrik Eckhoff

En snau uke fikk sykehjemmet hete Røahjemmet. Hovseter-folket fikk viljen sin igjennom på bydelsutvalgets møte torsdag ettermiddag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 12:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOVSETER: Politikerne har talt: Der det ble 9-6 i favør av bytte navn på Hovseterhjemmet til Røahjemmet i fjor høst, hadde alle de ni skiftet mening, da navnesaken ble behandlet på nytt torsdag ettermiddag.

Dermed heter Hovseterhjemmet igjen Hovseterhjemmet – etter bare en uke med nytt navn.

Det var nemlig fredag i forrige uke beboerne flyttet inn i det rehabiliterte bygget på Hovseter, etter at sykehjemmet har holdt til på Økern de siste par årene. Da flyttet de inn på Røahjemmet, noe det store skiltet over inngangspartiet tydelig viser. Nå må imidlertid nytt skilt bestilles.

– Står respekt av

Mange har sagt sin mening om navnevalget, blant andre Hovseter-beboer Fahad Abby (22), som også på torsdagens møte under åpen halvtime holdt et innlegg.

Etter at avgjørelsen har falt, med et knusende, enstemmig resultat, er han veldig fornøyd.

– Det står respekt av politikerne å snu i denne saken, og det gjør det også av bydelsdirektøren som forstår hva vi mener. Vi har ikke alltid opplevd at politikerne hører på oss. Men det gjør de nå. Demokratiet seiler i medvind! sier en glad Abby til Akersposten.no, mens han fremdeles er på plass på bydelsutvalgsmøtet.

Abby syns det er stort at også bydelsdirektør Elisabeth Vennevold viser et stort engasjement for Hovseter.

– Det setter vi stor pris på, sier han.

Lover frivillig innsats

– Dette ble en veldig god start på Hovseterløftet! sier den unge Hovseter-mannen, som også jobber i nærmiljøet, som vikarlærer på Hovseter skole.

Han har tidligere sagt at hvis sykehjemmet får navnet sitt tilbake, kommer unge Hovseter-folk til å bidra som frivillige på sykehjemmet.

– Det skal vi! Nå skal vi unge på Hovseter hjelpe til, vise de eldre hvor fint det er på Hovseter. Jeg tror mange på Hovseter vil bidra, sier han.

LES OGSÅ: – Å bytte ut navnet er å sparke på Hovseter

Hovseterhjemmet kan få navnet sitt tilbake