Han skal selge deg Montebello

INVOLVERING: Tom Bratlie er klar på at involvering av alle berørte bare er av det gode for å få til en god løsning på Husebyplatået. Foto: Vidar Bakken
Prosjektet med 19 etasjer på Montebello falt ikke i god jord og nå er Tom Bratlie hyret inn for å selge inn det reviderte forslaget med maks 12 etasjer.
Publisert: 27.02.2018 kl 17:42
Sist oppdatert: 28.02.2018 kl 09:55
MONTEBELLO: Den nye daglige lederen for Husebyplatået AS er ikke noen hvem som helst. Tom Bratlie har en omfattende og tung CV som viser at kommunikasjon er noe han kan. Tidligere kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, senere samme tittel i DNO International og sist kommunikasjonsdirektør i Entra, for å nevne noen stillinger Bratlie har hatt.
Tom Bratlie mener at Akersposten, i likhet med mange andre, har kommunisert prosjektet på Husebyplatået med slagside og hatt for mye fokus på høyder, uten å legge vekt på mange av de positive sidene ved prosjektet. Vi møtte Bratlie til en caféprat på Miso på Røa.
Følg prosjektet på Plan- og bygningsetatens innsyn
Løse opp i fastlåste meninger
- Men var det ikke bare å be om bråk, å starte prosessen med å presentere et prosjekt med høyhus på 19 etasjer?
- Det har jeg ikke lyst til å kommentere, i og med at det var før min tid. Man mente nok dette var et godt utgangspunkt, og var tydelige på at dette var veldig tidlig i prosessen. Nå er utgangspunktet et helt annet og det er på tide å løse opp i fastlåste meninger om hvordan prosjektet vil arte seg. Vi ønsker ikke å låse oss fast i detaljer som gir inntrykk av at prosjektet er ferdigtenkt. Det betyr at vi vil involvere alle som i en eller annen form blir berørt av utbygging av Husebyplatået, gjennom aktiv og god dialog rundt prosjektet, sier Bratlie.
Les også: Nå skal planene for Husebyplatået revideres
Attraktivt for alle
Han er oppmerksom på at det er et stort engasjement rundt planene for Husebyplatået og alle innspillene blir registrert.
- Dette betyr blant annet at man i siste møte med Plan- og bygningsetaten viste planer hvor høydene varierte mellom tre og 12 etasjer. Nå håper vi på en positiv dialog med Plan- og bygningsetaten og en god dialog med lokale politikere og nærmiljøet. Hvordan skal vi så gjøre det? Det er å være tilgjengelig og å komme ut med god informasjon gjennom alt fra sosiale medier og postkasser til å arrangere møter med befolkningen og å bruke Akersposten for å følge opp prosjektet. Vi må få til en diskusjon om helheten, hvor det ikke bare er spørsmål om høyder. Da blir diskusjonen altfor snever. Høyder er viktig. Det skjønner vi, men det dreier seg om så mye mer enn det. Vi vil skape en «bydel», ikke bare for dem som skal bo der, men også som et attraktivt sted for alle i nærområdet. Vi skal berike området, slik at alle som bruker det skal føle at her er det godt å være, sier Bratlie.
Saken fortsetter under bildet

MULIG HØYDEFORDELING: Forslag i forbindelse med dialogmøte med Plan- og bygningsetaten. Skisse: White Arkitekter
Vil ha innspill
Han peker på at Husebyplatået sin nærhet til T-banestasjonen og at området er et transformasjonsområde, gjør at det er godt egnet som utviklingsområde.
- Vi vil presentere et godt prosjekt etter at alle berørte er involvert. Nå ser vi på gode løsninger for gang og sykkelveier gjennom området, som også skal bli en trygg skolevei for mange. Vi ser for oss et grøntdrag gjennom området med kopling til Mærradalen, der hvor høyspentledningene går i dag. Tenk hvor flott det blir når disse forsvinner. Husebyplatået vil også bli et levende område med park og flere grønne møteplasser. En barnehage er også med i planene. Vi tenker langsiktig og er opptatt av at dette skal bli et bærekraftig prosjekt. Når det er snakk om møteplasser, så snakker vi også om alt fra nærbutikk, café, kanskje en restaurant og små butikker på gateplan til møteplasser med kulturtilbud. Hva ønsker de som bor i nærområdet seg? Dette vil vi gjerne ha flere innspill på, sier Bratlie.
Les også: Får neppe bygge høyblokker på Montebello
Saken fortsetter under bildet
Tar seg tid
Han understreker at det nå ikke er om å gjøre å skynde seg.
- Derfor har vi bestemt oss for å strekke på timeplanen, for å gjøre det best mulig. Flest mulig må bli involvert i det å skape et flott bomiljø. Derfor vil vi komme med et ferdig planforslag først til høsten. Det har vi tid til nå og resultatet skal bli et godt byplangrep som vi kan være stolte av.
Les også:
Vinderen: - Kjøper leiligheter og jukser med adresser for å få barna inn på skolen