Akersposten

– Han hadde denne lekenheten

Når Ari Behns kunst stilles ut på Bogstad Gård lørdag 4. desember, er det søsknene hans, Anja Bjørshol og Espen Behn, som inviterer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2021 kl 15:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: Ari Behn har tidligere stilt ut på Bogstad Gård, og lørdag er kunsten hans tilbake på gården. Sammen med Galleri Art Design, står Anja Bjørshol og Espen Behn som viser frem et utvalg av verkene til broren deres, som gikk bort i desember 2019.

– Utstillingene til Ari var jo også mye Ari som person, hans deltakelse, hele hans identitet og skikkelse. Det var en del av uttrykket, sier Bjørshol. Hun er selv bildekunstner og til daglig kurator ved Galleri F15 i Moss.

Sterkt uttrykk

Hun forteller at det er stor interesse for Aris kunst.

– Ja, vi opplever at det er et ønske om å få en bit av kunsten hans. Vi merker at han blir sett i en enda klarere kunstnerisk kontekst etter at han gikk bort. Han var en viktig kunstner, sier hun.

– Hvordan ser du selv, som kunstner og kunstkjenner, på din brors kunst?

– Vi delte så mye da han levde. Vi var hele tiden i dialog om kunsten, om våre uttrykk. Da han levde, så jeg nok på kunsten hans mer personlig enn det jeg gjør nå. Nå ser jeg mer profesjonelt på det, samtidig som det naturligvis er veldig emosjonelt.

– Hva ser du?

– Jeg ser at kunsten hans er veldig markant, og bildene vokser på meg. Han har dette sterke billedlige uttrykket, det narrative, det litterære som ligger der som et bakteppe. Ari var en god historieforteller, og fargespekteret i kunsten hans er unikt for ham, og det er så tydelig Ari. Jeg ser at det utrolig dyktig gjennomført, han hadde god fargesans. Han kunne få fargene til å vibrere mot hverandre, sier hun.

Espen Behn og Anja Bjørshol er begge involvert i utstillingen. Foto: Privat

– Han hadde også denne lekenheten i penselstrøkene, i alle lagene. Jeg ser at han har en rytmikk, en personlig strek. Det er veldig fascinerende, sier søsteren.

På Bogstad lørdag

Galleri Art Design, som holder til på Lilleaker, hadde en lang rekke utstillinger med Ari Behn i årene før han døde, og sommeren 2020 tok de opp igjen utstillingene.

– Utstillingene er veldig godt besøkt, sier Anja Bjørshol. Hun forteller at hennes og Aris bror, Espen Behn, også han kunstner, vil være tilstede fra utstillingen åpner lørdag 4. desember kl. 12. Utstillingen varer til kl. 16.

– Her vil man få se et godt utvalg av Aris portefolje, av trykkene hans. Blant annet noen av hovedmotivene, som Medusa, sier hun.