ANNONSE
Annonse

– Gøy at vi får med oss så mange ut på tur!

Tom Slungaard (50) og datter Caroline (11) ute på dugnad sist helg, da årets stolper ble samlet inn. Foto: Privat

Stolpejakten i Vestre Aker setter på tredje året stadig nye rekorder.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: For tredje år på rad har Bydel Vestre Aker og Heming Orientering samarbeidet om Stolpejakten. Stolpejakten er et gratis tilbud som går ut på å finne 60 stolper, som fra mai til november har vært plassert forskjellige steder i bydelen.

Stolpene kan registreres manuelt ved å skrive ned en kode som er unik for hver stolpe, eller digitalt ved å laste ned Stolpejakten-appen og scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med. Målet med Stolpejakten er å gjøre det enkelt for alle bydelens innbyggere å oppleve nye turområder i nærmiljøet, samt å motivere og legge til rette for fysisk aktivitet utendørs.

Rekord!

I 2018 har Stolpejakten i Vestre Aker hatt rekordmange deltakere. 2853 stolpejegere har til sammen gjennomført 55.208 unike stolperegistreringer. Til sammenligning var det i fjor 2051 deltakere, og 37.851 unike stolperegistreringer.

– Det er gøy å se at folk i økende grad benytter seg av tilbudet, og at vi får med oss så mange ut på tur! sier folkehelsekoordinator i bydelen, Kristina Øien Sæverud.

Den mest besøkte stolpen er stikrysset innenfor Rugdeveien, med hele 1289 besøk. Minst besøkte er Holen husmannsplass, med 574 besøk.

I år har stolpejakten vært heldigital, ved at man kun kunne hente ut kart over stolpene fra www.stolpejakten.no eller bruke kartet i appen, i motsetning til de to foregående årene da man også fikk utdelt papirkart.

– På tross av at vi har sett en økning i antall stolpejegere, har vi fått tilbakemeldinger om at vi som følge av dette har mistet ivrige stolpejegere fra tildligere år. Dette tar vi med oss i evalueringen, sier Øien Sæverud.

Flere stolper i marka

Stolpene blir satt ut på dugnad av Heming Orientering. De bruker mye tid på å finne nye og interessante plasseringer for stolpene for hvert år, og har så langt lykkes med det.

– Vi får tilbakemeldinger fra folk som sier at de har gått turer til områder de vanligvis ikke ville gått, og at Stolpejakten har gjort at de har blitt bedre kjent i nærmiljøet. I fjor fikk vi innspill fra en deltager om å forsøke å legge stolpene slik at de falt naturlig om man ville gå en runde. Dette var et godt innspill, og vi tok det med oss når vi planla årets stolpeplasseringer. sier Anders Flågen, stolpejaktgeneral i Heming Orientering.

– Nytt for i år er at vi har plassert flere stolper i marka. Disse er gjennomgående godt besøkt, og det var vi litt spente på. Ellers var 20 av stolpene plasserte på kulturminner, der man fikk opp interessant info ved å scanne QR-koden, sier Flågen.

– Siden vi har plassert flere stolper i skogen i år, så har vedlikeholdsarbeidet gått noe ned. Stort sett får stolpene stå i fred. Noen deltagere har gjennom sesongen meldt at stolpene ikke står på sin plass, men når vi da rykker ut, så er stolpen der llikevel. Altså ikke søkt godt nok i terrenget, sier han.

Avsluttes på Røa

Lørdag 17. november kl 10.00-12.00 markeres sesongavslutning for Stolpejakten på Anton Sport Røa.

– Anders og jeg vil være på plass og håper mange vil komme innom, vi blir glade for om noen har tilbakemeldinger eller ønsker å dele historier fra sin stolpejakt med oss, sier Øien Sæverud.

Det blir gratis boller til alle som kommer innom, i tillegg får de som har tatt 30 eller flere stolper utdelt en Stolpejakten-buff, eller en bok fra Bygdøy, Røa og Ullern historielag.

– Vi trekker også ut heldige vinnere av gavekort på Anton Sport. Følg med på Facebooksiden «Stolpejakten i Vestre Aker» for mer informasjon, sier hun.

Vinnerne

Vinnerne i Stolpejakten er også trukket ut. Her er de:

Årets premier for Stolpejakten i Vestre Aker er trukket og vi gratulerer følgende vinnere med gavekort fra Anton Sport:

Jørgen Ringestad (500 kr)
David Cameron (500 kr)
Anita Evensløkken (250 kr)
Petter Hopp (250 kr)
Hedvik H-S (250 kr)
Marianne Ek (250 kr)

ANNONSE
Annonse