Akersposten

Gigantutbygging på Montebello

HØYBLOKKER: 8 høyblokker planlegges ved Montebello stasjon. OBS: Vi hadde i denne artikkelen en illustrasjon som ikke var laget av tiltakshaver eller arkitekten. Det var vi ikke klar over, og vi beklager at vi brukte denne. Denne illustrasjonen er laget av White Arktitekter.

Planene er klare og saken ligger hos Plan- og bygningseaten. På Statnets område ved Montebello stasjon planlegges høyblokker på 14 etasjer eller mer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2016 kl 10:45

MONTEBELLO: Det er snakk om å bygge cirka 1000 leiligheter fordelt på blant annet åtte høyblokker på minst 14 etasjer.

Under navnet Husebyplatået lanserer JM Norge planene om bymessig fortetting ved Montebello stasjon. Saken ligger hos Plan- og bygningsetaten og Bydel Ullern skal blant andre uttale seg i saken.

Utbygger mener forslaget i tillegg til å kunne svare på boligbehovet i Oslo, vil en tett boligutbygging i dette området også kunne bidra positivt til utvikling av Montebello som sted.

I søknaden står det blant annet:
"I kommuneplanen står det om prioriterte stasjonsnære områder: «Ved stasjonsnære områder langs banenettet som er egnet for stedsutvikling med et betydelig antall boliger skal høyere arealutnyttelse vurderes.» Vi mener at Montebello har utviklingspotensial og burde vurderes på linje med kategorien «stasjoner på banenett». Husebyplatået ligger i umiddelbar nærhet til Montebello T-banestasjon, og har kapasitet til et anselig antall boliger. På Montebello ønsker grunneier å tilrettelegge for høy utnyttelse tilgrensende en nylig utvidet T-banestasjon.
Visjonen for Oslos utvikling er «Oslo 2030: Smart, trygg og grønn».
Husebyplatået svar på smart utbygging: Husebyplatået kan bli et bymessig lokalsenter i området med fokus på urbane kvaliteter
som funksjonsblanding, lokal handel og en sosial møteplass for hele Montebello. Husebyplatåets svar på trygghet: Vi mener det er riktig å bygge tett for å skape trygghet. Kunsten er å skape løsninger som gir dynamikk mellom lave og høye bygg.

På slutten av søknaden står det: "Vedrørende størrelsen på prosjektet ønsker vi å utfordre høyder og utnyttelse i forhold til kommuneplanen 2015. Økt befolkningsvekst og behov for flere boliger tilsierat dagens retningslinjer om byutvikling ved stasjoner på banenett med en høyere arealutnyttelse bør vektlegges."

Les også:

Høyblokker langs Mærradalen

Her kommer nye Huseby

Flere nyheter på Akersposten.no:

To satt fast i fiskesnøre – reddet av redningsskøyte

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret opp

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...