Akersposten

«Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

TILNÆRMET PERFEKTE FORHOLD: Morgenfuglene i Oslo Vinterpark skryter hemningsløst av føret i Wyllerområdet. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Konseptet «frokostkjøring» i Oslo Vinterpark er blitt en «snakkis» på byen. Og kanskje det aller beste: Du trenger ikke å reise utenfor bygrensene for å oppleve Kong Vinter og eventyrlige skiforhold!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2017 kl 10:29

WYLLER: Tenk deg en relativt lett tilgjengelig alpinbakke i hovedstaden, akkompagnert med trær ikledd hvitt gull, nypreparerte trikkeskinner og fem centimeter nysnø. Vel, det er realiteten i Oslo Vinterpark om dagen.

– Det er ganske vilt det de får til her. Vi befinner oss i Oslo, og det er ganske sykt å tenke på, sier Sven Vidar Granerød.

Saken fortsetter under bildet.

SKIENTUSIAST: Sven Vidar Granerød er sesongkortinnehaver i Oslo Vinterpark, og beskriver føret som "sykt bra" da klokken akkurat har passert 07 onsdag morgen. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Til daglig jobber han som manager ved KPMG på Majorstuen, og bruker majoriteten av fritiden i vinterhalvåret til å dra carvingbuer i norske skianlegg.

Først i bakken

Akersposten møter en begeistret skientusiast noen minutter etter klokken syv onsdag morgen.

– Forholdene er ganske så ville, sier han på toppen av Wyllerbakken, og setter oppglødd utfor den innbydende løypetraseen.

– Jeg kødder ikke, det er vanvittige forhold, utbryter han underveis, med Akersposten på slep.

Denne dagen er 34-åringen så å si førstemann til å slå seg løs på det Oslo Vinterpark omtaler som byens beste utested.

– Forholdene er legendariske. Det er moro nå som det er litt mindre folk i bakken, da kan jeg dra på. Nå blir det å stå halvannen time til, så blir det å kjøre til jobb, sier han – og signaliserer langt på vei at her er det ingen tid å miste.

Nysgjerrig på forholdene? Se vår livesending fra Oslo Vinterpark onsdag morgen her

Gode besøkstall

For frisk luft, et strøkent underlag og muligheten til å innta et måltid før du svinger deg ut i hverdagens plikter er blitt «et veldig populært konsept», skal vi tro den daglige lederen i Oslo Vinterpark, Espen Bengston.

Saken fortsetter under bildet.

GRUNN TIL Å SMILE: Sjefen i Oslo Vinterpark, Espen Bengston, forteller om en populær "frokostkjøring" og suverene forhold. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Den smørblide heissjefen forteller at Wyller-anlegget allerede har registrert over 1 000 turer, etter at DN Frokostkjøring ble realisert for tre uker siden. Konseptet innebærer at Wyller Ekspress og Wyller er åpent fra kl. 07.00 til 10.00 onsdager, etter forespørsler fra skiinteresserte gjester.

– Det er mange forskjellige som møter opp: En del carvingkjørere og snowboardere som kommer før jobb, mens noen kommer med barn før skolestart, sier Bengston.

Nå åpner også hovedtraséen

Sjefen forteller anlegget har fått en mengde positive tilbakemeldinger. Bengston kan derfor med rette skryte av utestedet som er blitt vestkantens indrefilet for de aktive i morgentimene.

– Det er blitt et populært samtaletema på byen, og alle vi møter her er kjempepositive. Nå har vi hatt en ordentlig fin kuldeperiode, som gjør at vi får åpnet de resterende nedfartene – ikke minst Wyllerløypa! jubler anleggssjefen, som er storfornøyd med tingenes tilstand i Oslo vest.

– Det blir til stor glede for gjestene våre. Fra mandag vil hele vinterparken være åpen, bortsett fra noen elementer i den sorte parken, sier Bengston etter å ha kost seg med frokosten i Wyllerstua.

Populær kafeteria

Klokken er blitt 08, og det vrimler av sultne, sporty mennesker i lokalet i bunnen av Wyllerløypa. Ferske brødvarer og god drikke fenger utvilsomt de fremmøtte.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR KAFETERIA: Uten mat og drikke duger helten ikke. Wyllerstua samler mye skifolk i forbindelse med "frokostkjøringen". Foto: Pål Magnus Tømmervold

– Dette er veldig bra, vi er godt besøkt. Kaffe, ciabattaer og kanelboller selger vi mye av. Vi er fornøyd, sier Anders Lien, driftsleder i Wyllerstua.

Nysgjerrig på forholdene? Se vår livesending fra Oslo Vinterpark onsdag morgen her

LES OGSÅ: - Vanskelig å kommunisere hvor fint det er

LES OGSÅ: Skientusiast? Gled deg over siste nytt

SE VIDEO: Wow, sjekk Michaels (26) vinterparkhyllest

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...