Akersposten Media

Akersposten

– Friskere produkter enn dette får du bare ikke

Magnus Humle & co tilbyr friske urter og grønnsaker fra Fåbro Hage hver fredag.

I skyggen av den betydelige boligbyggingen på Lilleaker med Mustad Eiendom som regissør, dukker det også opp grønne prosjekter som kommer folk flest til gode.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

LILLEAKER: Midt i det nye boligområdet Lilleaker Vest finner man en park med ballplasser og lekeapparater – og i området som grenser mot Lysakerelva faktisk en spennende grønnsakshage. I denne grønnsakshagen som styres av grøntekspert og gartner Magnus Himle, er det nå såkalt gårdsmarked hver eneste fredag.

Markedssjef Line Høst Brunsell i Mustad Eiendom sier til Akersposten at tilbudet er blitt godt mottatt.

– Ja, vi tror dette er noe som folk vil finne stor glede i. Her kan man komme hver fredag mellom klokken 14 og 16 og få kjøpt en variert og økologisk pose med helt friske grønnsaker og urter. Her høstes det jo rett fra «åkeren», så friskere produkter enn dette får du bare ikke, smiler hun.

Grønnsakshagen på Fåbro kom i stand etter initiativ fra grunneier Mustad Eiendom. Hagen er opparbeidet på historisk grunn, og det var i lang tid både grønnsaker og ikke minst frukthage her. Ved utbyggingen av området er området regulert til park, og det var hele tiden plan om at denne skulle opparbeides på nytt.

Mustad fant ut at man kunne få mer ut av dette området enn bare en park, og i samarbeid med en landskapsarkitekt ble grønnsakshagen etablert.

Magnus Humle har 25-30 forskjellige grønnsaker og urter i denne hagen. Han er også mannen bak «gro grønt», som er urbant landbruk hvor grønnsaker dyrkes innendørs og får veldig gode vekstvilkår takket være blant annet led-lys og automatisk vanningssystem .

Nå står han klar hver fredag med tilbud om friske produkter fra Fåbro Hage.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...