Akersposten

Fra 12 til 16 etasjer på Skøyen

ETASJEØKNING: Carl Oscar Pedersen står foran jernbanenbroen i Tingstuveien og peker mot områder som får økt maks etasjetall i den kommende planen. I bakgrunnen vises tallet for området bak. Tallet i parentes viser opprinnelige makstall. Foto: Vidar Bakken

De fleste trodde at maks etasjetall for nye Skøyen var satt. Bydelsleder Carl Oscar Pedersen (H) reagerer på at byrådet vil heve makstallet på etasjer i flere områder på Skøyen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2019 kl 10:36

SKØYEN: Byrådet har bedt om et nytt planforslag for Skøyen, som innebærer en del endringer og da særlig når det gjelder høydene på bygg rundt «Tingstuåsen».

Kraftig økning

- Tidligere opererte områderegulering Skøyen som ble sendt til politisk behandling etter offentlig ettersyn med maks 12 etasjer på sentrale Skøyen. Nå ser jeg at byrådsavdeling for byutvikling i nytt planforslag, ber om adskillig økning av dette makstaket til hele 16 etasjer. Mange vil huske striden rundt Orklabygget med sine 16 etasjer. Jeg var glad for at det tidligere ble slått fast at maks byggehøyde på Skøyen skulle være 12 etasjer. Nå lurer jeg på hvorfor dette prinsippet er forlatt. Flere beboere rundt Tingstuveien vil i større grad enn tidligere få følelsen av å bli bygget inne, når tre av delområdene rundt får økt etasjetall, sier leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen.

Les også: Hanna E. Marcussen: «Skøyenplanen må bli bedre!»

Saken fortsetter under bildet

NYE MAKSHØYDER: 3D-llustrasjonen viser nye makshøyder i tre områder, hvor den gamle makshøyden er angitt i parentes. Jernbanebroen i Tingstuveien er markert med hvitt.

I området sør for jernbanelinjen (blå markering) var makstallet 12 etasjer, som nå er justert opp til 16 etasjer. Nord for jernbanelinjen er det økt fra 12 til 14 etasjer (gul markering) og fra 8 til 12 etasjer (rød markering). 3D-illustrasjonen er hentet fra «Områderegulering Skøyen» med utgangspunkt i tidligere makstak på 12 etasjer.

- Det er uheldig at beboere i småhusområdene igjen blir kastet ut i uvisshet. Ikke før har man begynt å forsone seg med utbyggingen på Skøyen, så er det nye tall som kommer på bordet. Det var vel ikke meningen at Orklabygget skulle bli retningsgivende for den videre utviklingen av Skøyen, sier Pedersen.

Hoffsdiagonalen og Bestumkilen

Han er fremdeles opptatt av at Hoffsdiagonalen er tatt ut av planprogrammet.

- Det snakkes mye om klima- og miljøvennlige tiltak som overordnede mål i Skøyen-planen. Det er helt uforståelig for meg at ikke Hoffsdiagonalen er med i vurderingen, da denne ville bidratt til et mer bilfritt Skøyen sentrum. Det er jo det som er målet, sier Pedersen.

Les også: Carl Oscar Pedersen: «Hoffsdiagonalen - the missing link»

- Det er mye bra i denne planen, men samtidig vil jeg peke på at byrådet i mye større grad burde slå fast at området med båtopplaget i Bestumkilen primært skal brukes til kommunale formål på kommunens tomt. Jeg mener at en flerbrukshall og en svømmehall kunne være egnet til å danne barriere mot E18, i stedet for store kontorkomplekser. Innenfor kunne man få plass til skole, som det helt sikkert vil bli behov for med den forventede store befolkningsveksten i området. Samtidig er jeg positiv til byrådets forslag om å etablere kommunale etablererboliger og utleieboliger i Bestumkilen. Dette er det behov for i bydelen, i en tid hvor mange har problemer med å etablere seg i egen bolig, sier Pedersen, som er skeptisk til om det er nødvendig med utfylling i Bestumkilen.

Les byrådsavdeling for byutvikling: OMRÅDEREGULERING FOR SKØYEN-NYTT PLANFORSLAG

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...