Akersposten

«For pappa, han går sine egne veier»

Hjemme i studioet i huset på Røa er Mr. Pimp Lotion (24 og et halvt (?)) mer kreativ enn noen gang. Her spilte han inn 36 låter i sommeren, blant annet med datteren Julie (10)

Etter flere måneder i «baris» gikk det som det måtte gå: Mr. Pimp Lotion har pådratt seg en kraftig forkjølelse. Han mener likevel at capsen burde holde ham varm nok utover høsten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2017 kl 15:20

RØA: I rappemiljøet er han mest kjent som sidekick og produsent til Oral Bee. På forsommeren i år bestemte Mr. Pimp Lotion seg for at det var tid for å ta steget ut i midten av rampelyset.

Det var den sommerferien

Og han gikk helhjertet inn for prosjektet, det kan ingen ta fra Røa-mannen. I tre måneder lukket han seg inne i studioet sitt, hjemme i huset i Myrhaugen på Røa. Godt hjulpet av kompisen Oral Bee og flere andre gode kolleger, kom han i mål med sitt utrolig ambisiøse prosjekt.
(Saken fortsetter under bildet.)

Mr. Pimp Lotion for anledning påkledd. Foto: Promo

– Jeg skulle først lage ett album, Lotion’s Eleven. Men så tenkte jeg, ett album, det har alle gjort. Det er oppbrukt. Albumformatet er jo litt utdøende også. Så for å gjøre det litt annerledes enn alle andre, ga jeg ut tre album på tre dager.

Slik ble det, og i starten av august rullet han ut album med 11, 12 og 13 låter på Spotify på en helg.

– Alle 36 låtene ble spilt inn her i studioet i løpet av tre måneder i sommer. Ingenting var forberedt på forhånd. Låtene kom til meg, sier Mr. Pimp. – Det bare boblet over av ideer.

Han mener at dette med at man mister alt man har av kreatitivet omtrent når man går ut av tenårene, er en myte som godt kan avgå ved døden.

– Jeg er jo ikke tenåring lenger, jeg er blitt 24 og et halvt, men fremdeles kreativ, sier han.

– Hmm, 24 og et halvt? Og du ga ut det første albumet med Oral Bee i 2000…? Og har barn på syv og ti…?

– Ja, jeg er 24 og et halvt.

– Skjønner. Donald Duck er jo heller ikke over 80…

– Donald ja. Vi kommer i Donald neste uke, gruppa Da Playboy Foundation, som er Oral Bee, Big Ice og meg. I Donald heter vi Da Playduck Foundation. Selv om jeg 24 og et halvt, er Donald kult!

Se Baris-videoen på Youtube her

Han lever livet i baris

De som hører mye på NRK P3 og MP3, har garantert fått med seg hans meget iørefallende og underholdende låt, «Baris», der livet i bar overkropp beskrives. Han går skirenn i baris, går på puben Andy’s i baris, han går på kino i baris, og han blir nektet adgang på casino i baris…. Blant mye annet!

«Jeg kan’ke huske sist jeg hadde på meg genser. Lever uten grenser, og det får konsekvenser,» synger Mr Pimp, og sannelig har det fått konsekvenser. Når Akersposten møter ham, har han pådratt seg en real forkjølelse.

– Hvordan ble låta til?

– Det var som i Donald. Se for deg når det plutselig dukker opp en lyspære over hodet. Jeg kom plutselig på denne ideen i vinter en gang, på t-banen på vei hjem. Hvor komisk hadde det ikke vært å være i baris på alle mulig upassende steder? Det ville være et morsomt stikk til dem som absolutt skal gå i baris hele tiden. Dem fins det mange av, sier han.

Så da ble han, litt mot sin vilje, mannen som går i bar overkropp hele tiden. Det gjorde han naturligvis også da han var gjest på God Morgen, Norge på TV 2 for noen uker siden.

– Det var veldig deilig å være i baris i flomlyset på God Morgen, Norge. Jeg måtte helt inn i karakter den morgenen, så jeg spradet ut i taxi klokken 04.40, i baris. Jeg tipper taxisjåføren trodde jeg kom rett fra nachspiel, ler Mr. Pimp.

– Så der sto jeg og ventet – og pratet med Blomster-Finn, Vår Staude, Trude Drevland, Davy Wathne og Idol-Jorunn – i baris. Vi hadde det kjempegøy! Blomster-Finn ble jo helt rabiat. Jeg ble nesten antastet! smiler han og viser til bildet han har lagt ut på Instagram. Bildet sier mer enn 1000 ord.

(Saken fortsetter under bildet.)

Et herlig øyeblikk i God Morgen, Norge-studio – med Blomster-Finn. Foto fra Mr. Pimp Lotions Instragram-side

I baris på bar is

Nylig var han med da en rekke kjendiser spilte hockeykamp under Zuccarellos arrangement i Stavanger. Og sammen med folk som Mini Jacobsen, Kjetil André Aamodt, Morten Ramm og Henrik Elvestad, gjorde Mr. Pimp sitt beste – i baris.

– Jeg strippet av meg alle beskyttelser på overkroppen. Det var både kaldt og litt dristig. Men det gikk bra! Jeg spilte fotballturnering dagen før med de samme gutta. Også i baris.

Ikke rart han er forkjølet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Hockey i baris... Foto fra Mr. Pimp Lotions Instragram-side

– På de siste konsertene har sikkert 50 karer dratt av seg på overkroppen og stormet scenen. Så da står vi og gnikker, 50 svette karer, hud mot hud. Det kan være en utfordring for immunsystemet, sier han.

Hjelp fra familien

Hjemme på Røa har Mr. Pimp solid støtte fra døtrene Julie (10) og Sara (7). De er vant til at pappa er bortreist, særlig i helgene.

– Jeg har ikke helt oversikt, men jeg er borte i snitt én gang i uka. Som regel er det i helgene. Jeg har vel et eller annet sted mellom 50 og 70 spillejobber i året, og mye av det er utenbys. Da blir det mye facetime og telefon med familien, sier han.

Og dermed var det helt naturlig å lage en låt om det!

– Oral Bee har en låt som heter «Ser deg når jeg kommer hjem». Jeg ville lage en låt med det motsatte perspektivet, fra barnas side, så det ble det «Ser deg når du kommer hjem».

Døtrene, som vokser opp med et musikkstudio hjemme i huset, var ikke vanskelige å be da de ble spurt om å bidra.

– Julie har vokst opp med rapmusikk og sitter ofte og rapper med. Det var bare å sette henne bak mikrofonen, sier Mr. Pimp. Julie nikker.

– Var det skummelt, Julie?

– Nei.

– Du hadde øvd på teksten?

– Ja.

– Du håper at pappa lager mer musikk til deg?

– Ja.

Julie er en ung dame av få ord, men altså ikke når hun får mikrofonen foran seg. «Hva jobber faren din med, spør mine venner. Er han revisor, advokat, eiendomsmegler, diplomat? Nei, han gjør ikke sånne kjedelige greier. For pappa, han går sine egne veier» rapper Julie, og også lillesøster Sara er med.

Låta har blitt såpass populær at den naturligvis måtte spilles da Mr. Pimp spilte på Rockefeller tidlig i september.

– Julie sang live på Rockefeller ja. Det gikk veldig bra, sier han.

– Julie, hvordan var det?

– Gøy!

– Var du nervøs?

– Egentlig ikke.

– Jeg spurte Sara om hun også ville være med på Rockefeller. Før jeg var ferdig med setningen, hadde hun løpt og gjemt seg under et teppe. Så hun var ikke klar! smiler pappa.

Når pappa kaller seg Mr. Pimp Lotion, er det naturlig å lure litt på om barna har fått matchende navn. Og naturligvis.

– Jeg kaller dem «Baby Lotions» ja, bekrefter Mr. Pimp. Ikke uventet.

Mye tekst å lære

36 raplåter ble til i løpet av tre måneder.

– Det er mye tekst å lære seg?

– Ja, det er enormt mye tekst i 36 låter, og når man rapper er det jo forskjellig tekst hele tiden. Jeg har funnet ut at det er plass til utrolig mye i hodet, sier han.

– Man må kunne teksten utenat når man spiller inn, men jeg kan vel nesten ingen av tekstene utenat nå.

– Men du spiller jo live…?

– Ja, de låtene jeg spiller fast live, kan jeg. Og så må jeg øve masse når jeg skal spille. Det skjer ganske ofte at jeg sitter å hotellrommet før konsert og øver på teksten. Og det er ikke alltid det har funket heller, smiler han. – Men det ordner seg alltid når det er live.

Harry og opptatt av bacon

24 og et halvt-åringen er ellers uvanlig opptatt av bacon.

– Hvorfor?

– Jeg er jo egentlig fra østkanten, er vokst opp Oppsal. Der er holdningene litt annerledes enn her i vest. Vi var sykelig opptatt av bearnaise og bacon, som kanskje noen syns er harry. Og jeg liker å være harry! Jeg kaller meg gjerne Mr. Opposite. Alt du har lært, er feil. Det motsatte er det riktige.

(Saken fortsetter under bildet.)

Å spise bacon i baris er blant favorittene. Foto: Promo

– Men spiser du mye bacon?

– Vel, jeg spiser ikke særlig med karbohydrater i hvert fall, og jeg kunne godt ha spist egg og bacon hver dag og ment at det er det sunneste man kan gjøre.

– Men du klarer ikke helt å gjennomføre?

– Hehe, jeg kunne godt tatt meg en to uker bare med bacon, sier han hardnakket, mens Julie ser litt tvilende ut.

– Jeg har lagd bacon-is også. Det er veldig godt. Litt mektig, så det holder med én porsjon.

– Helt til slutt, gleder du deg til en lang, kald vinter, i baris?

– Ha ha, jeg har lært at det viktigste er å holde seg varm på hodet, at 90% av varmetapet kommer derfra. Så jeg får gå med caps.

Se Baris-videoen på Youtube her

Følg Akersposten.no på Facebook her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...