Akersposten

– Et fantastisk skolebygg på en helt fantastisk tomt

De stjal showet i åpningen, rektor og assisterende rektor, Tor Tangen og Bente Boye. Men det tok ikke mange minuttene før de rettet søkelyset mot de egentlige stjernene ved den nye skolen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2018 kl 10:24

HOLMEN: «Det var en gang en stor tomt…». Slik begynte eventyret de to festkledte Holmen-lederne fortalte til de fremmøtte første- og andreklassinger, lærere, foreldre og gjester som ordfører Marianne Borgen, skolebyråd Inga Marte Thorkildsen og skoledirektør i Oslo, Astrid Søgnen.

Det var etter at duoen Tangen og Boye hadde åpnet showet med en real hallingdans, med innlagt hallingkast, til stor applaus fra publikum i Galaksen, som samlingssalen kalles.

En trist tomt...

I eventyrform fortalte de to om hvordan den store, men litt triste tomten hadde fått et nytt liv da det besluttet å bygge bydelens nye barneskole akkurat her.

Assisterende rektor Bente Boye og rektor Tor Tangen fortalte et eventyr hvor det aller meste var helt sant.

De fortalte blant annet om hvordan Byantikvaren hadde gått inn for at det gamle Ready-klubbhuset skulle bli rehabilitert og bli en naturlig del av skolen, og de fortalte om hvordan de involverte parter, som arkitekter, Undervisningsbygg, politikere og andre har jobbet sammen for å skape dette helt moderne skoleanlegget.

– Det er blitt et fantastisk skolebygg på en helt fantastisk tomt, sa Bente Boye, og de avsluttet sitt eventyr med å slå fast: – Vi er klare, og vi vet hva som er oppdraget vårt.

Les også: Bjørnveien: Skolebussen kjørte seg fast og barna måtte ut i veien

Kom med gaver og takk

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen og Marianne Borgen fikk æren av å si noen ord og stå for den offisielle snorklippingen, sammen med noen av Holmen-elevene.

Ordfører Marianne Borgen (t.v) og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen klippet snoren.

De to SV-politikerne henvendte seg først og fremst til hovedpersonene, nemlig barna fra første og andre klasse, som skal gå på Holmen skole dette skoleåret. Ordføreren hadde med seg en fotball, prydet med FNs barnekonvensjoner. Byråd Thorkildsen klarte ikke å dy seg da en av elevene hadde sittet en god stund med hånden oppe.

– Hvorfor får man ikke sykle til skolen før i femte klasse? spurte eleven.

– Ja, hvorfor er det sånn? svarte byråden. – Her har vi nok en kommende elevrådsrepresentant!

– Selv mener jeg at det burde foreldrene få bestemme, men det er min mening da, smilte Thorkildsen, som sammen med ordføreren takk dem som hadde vært med på den omfattende prosessen det er å lage en ny barneskole.

– Jeg vil gjerne rette en spesiell takk til Elin Horn Galtung, selv om hun ikke er her i dag, sa hun og viste til den tidligere bydelsutvalgslederen i Vestre Aker, som var en av forkjemperne for at denne tidligere Storebrand-tomten skulle bli stedet for bydelens nye skole.

Ordfører Borgen kunne fortelle elevene at det var en god stund siden hun hadde gått på skolen, og den gangen opplevde hun slett ikke at rektor danset.

– Dere er heldige som har ledere som danser og forteller eventyr og lærer bort gjennom å leke og ha det gøy, sa Borgen.

Imponert direktør fokuserte på muligheter

Direktør for Utdanningsetaten, Astrid Søgnen, åpnet med å fortelle at hun angret på klesvalget da hun møtte rektor og assisterende rektor på den røde løperen utenfor hovedinngangen.

– Jeg angrer på at jeg ikke tok på meg sunnfjordsbunaden. Den matcher! sa Søgnen, som kunne fortelle at Holmen skole er en populær skole lenge før elevene har hatt sin første time her. I dette området har folk kjempet for å få sin vei inn i opptaksområdet.

– Dere har vært veldig heldige som får lov til å gå på denne skolen! sa hun til elevene.

Direktør i Utdanningsetaten, Astrid Søgnen.

Søgnen påpekte også at lærere og elever ved Holmen skole, med sine nye fasiliteter, har flere muligheter enn ved mange andre skoler, selv skoler som bare er 10 eller 20 år gamle.

– Dere legger opp til å strekke dere veldig langt, og dere har muligheten til det, sa hun til staben ved skolen.

Hun kunne også fortelle at hun hadde sett nærmere på Aktivitetsskolens program, og at hun var imponert.

– Jeg får lyst til å begynne på Aks, jeg!

Cato Holmen er Aks-lederen på Holmen skole.

– Ja, du er hjertelig velkommen når som helst! svarte Cato Holmen, Aks-sjefen, som kommer fra jobb på Aks på Lysejordet skole.

Skoledirektøren minte også om at 13 klasser fra Slemdal skole, som fremdeles er under rehablitering, skal låne lokaler på Holmen skole dette skoleåret, mens selve Holmen skole skal ha første- og andretrinn dette året.

Fikk omvisning

Med musikk som åpning, passet det godt å avslutte denne historiske dagen på Holmen skole med mer musikk. Det var Ella fra MGP jr som fikk æren av det, før elever, foreldre og gjester fikk lov til å bli med på en liten omvisning på den nye skolen.

LES OGSÅ: Holmen skole: – Stjernene våre er elevene

Parkeringsforbud for å sikre skolevei

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...