ANNONSE
Annonse

– Er det ikke planlagt striper her?

PÅ RØA: Merket med skilt, men uten striper. Særlig i mørket kan det være vanskelig å se at det her er fotgjengerovergang. Men stripene kommer! Foto: Fredrik Eckhoff

Kommer det striper her, eller droppes de bevisst?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2017 kl 15:33

ANNONSE
Annonse

RØA: «Et lite spørsmål fra meg som nesten har blitt påkjørt tre ganger i det nye fotgjengerfeltet ved bussholdeplassen på Røa – og ikke blitt stoppet for utallige ganger,» skriver en av våre lesere til oss i en e-post.

Bekymret for barna

Leseren sikter til det nye fotgjengerfeltet ved bussholdeplassen i Vækerøveien, rundt 100 meter sør for Røakrysset. Fotgjengerfeltet er merket med skilt, men altså ikke striper.

«Vet dere om de har planer om å male striper i feltet? Virker som om sjåfører ikke oppfatter at det faktisk er et fotgjengerfelt der, og da blir jeg ekstra bekymret for alle barna som krysser veien til og fra skolen,» skriver hun videre.

Hun lurer på om det kan være slik at det ikke er planlagt å lage striper i veien, for at folk skal være mer oppmerksomme når de krysser veien.

«Hva hjelper vel det når bilister holder på å kjøre ned folk fordi de ikke ser at det er gangfelt fordi stripene mangler?» spør hun.

Det er et par uker siden veiarbeidene her var ferdig, og det kom merking av kollektivkjørefelt i høyre felt frem mot Røakrysset. Men stripene på de to nye fotgjengerfeltene lar vente på seg.

Og her er svaret!

Vi sender spørsmål videre til Bymiljøetaten. Vil det komme striper?

– Det vil bli malt på hvite striper så snart været tillater det, svarer etaten på e-post.

ANNONSE
Annonse