ANNONSE
Annonse

Elvestuen rasende på Rødt og bystyrevedtaket

STATEN MÅ INN: Ola Elvestuen mener fortettingshysteri med enorme byggehøyder ikke må råde grunnen alene. Foto: Vidar Bakken

Stortingsrepresentanten mener at vedtaket i bystyret som blant annet berører Smestad og Nedre Grefsen, fortsatt legger opp til fullstendig sanering av småhusområdene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

SKØYEN: Stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V) mener staten må få en mer aktiv rolle når det gjelder byutviklingen i Oslo og mener Rødt sviktet beboerne i småhusområdene gjennom vedtaket i bystyret.

Truet av sanering

– Jeg er rasende. Rødt sviktet Smestad, Nedre Grefsen og de andre småhusområdene på onsdag. De er fortsatt truet av fullstendig sanering og utbyggerne vil fortsette å banke på dørene. Det eneste som har skjedd er en utsettelse av ødeleggelsene. Dessuten gjør bystyrevedtaket ingenting med monsterhøydene som bygges og er foreslått på Skøyen og Montebello. De rødgrønne har bare vedtatt en utsettelse - ikke en nødvendig endring, sier den tidligere byråden og leder av byutviklingskomiteen i rådhuset.

Les også: Et pusterom for Smestad - men fortsatt områderegulering

Fortettingshysteri

Jeg vil at staten må ta et større ansvar for kvalitet i byutviklingen. Skøyen må bli et forbildeprosjekt for god klimatilpasset fortetting, med respekt for historien, overvannshåndtering og gode byrom. Når staten går inn med minst 50 prosent av finansieringen av Fornebubanen, må ambisjonene være mye større enn bare et forenklet krav om å bygge høyt og tett. Staten må være med å ta ansvar for kvaliteten når det så langt er byrådets fortettingshysteri som råder, sier Elvestuen.

Les også: Trussel om ekspropriasjon over på Slemdal

Riksantikvaren

Elvestuen mener Riksantikvaren må inn å ta en vurdering av de foreslåtte høydene på Skøyen og Montebello.

- Nå ser vi tydelig hvilken negativ effekt Orklas massive bygg gir på inntrykket av landskapet rundt Bygdøy. Sett fra kongsgården rager bygget over Dronningberget. Helt uakseptabelt med syv tårn til i tillegg til planlagte 19 etasjers bygg på Montebello. Uforståelig om det ikke kommer innsigelser fra riksantikvaren.

Les også: - Gammeldags betongsosialisme brer seg i byen

Demokratisering

Han vil bruke stortingsperioden til å fremme forslag som kan demokratisere byutviklingsprosesser.

- Jeg vil bruke den pausen bystyret har vedtatt til å endre lovverket for å gi Oslo handlingsrom og grunnlag for mer demokratiske byutviklingsprosesser. Det vil si fjerne kravet om juridisk bindende kommuneplaner og forenkle lovverket som omhandler forbud mot tiltak og utarbeidelse av ny reguleringsplan, sier Elvestuen, som står på 2. plass på Venstres Oslo-liste til stortingsvalget.

Les også:

Marcussen: - Ikke betongsosialisme

«Det er ikke uvanlig å få handlevogner i leggen»

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse