Akersposten Media

Akersposten

Ekte italiensk nyåpning med hundre prosent hjemmelaget

NYTELSE: Miranda Ramazani og Mirco Venturi viser frem noen av sine spesialiteter, kaker og ikke minst egenprodusert iskrem i ulike varianter. I bakgrunnen Øyvind Yterhus som skryter høyt av pastaretten. Foto: Vidar Bakken

Lokalene er innbydende, og det italienske paret har lagt sin sjel i «Noi Delicatesse», som nylig åpnet i Hovfaret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2020 kl 17:05

HOFF: Lokalene ligger i sammenheng med Møllhausen Torg med adresse Hovfaret 17 og egen inngang fra Engebrets vei. I lang tid har det italienske paret Miranda Ramazani og Mirco Venturi brukt ressurser på å sette i stand det Miranda kaller en «gourmet bistro».

- Like før vi skulle åpne, så kom koronaen. Det var vanskelig for oss, men nå ser vi fremover. Nå er vi i gang og selv om vi bare har vært åpen noen få dager, så har vi allerede fått noen stamgjester. Vi får støtte og veldig hyggelige tilbakemeldinger fra kundene våre, smiler Miranda.

En kunstner

Det har vært cafe i lokalene tidligere, som var ganske nedslitt. Nå er lokalene pusset opp fra gulv til tak. Nye disker er på plass og bak disken er utstyr på plass, som blant annet garantert gir deg en italiensk espresso av rette slag. Hjertet i virksomheten er kjøkkenet, som også er betydelig oppgradert.

Miranda betjener kundene og er litt frem og tilbake under intervjuet, mens hennes mann, en travel og blid Mirco, vinker fra kjøkkenet.

- Mirco kommer fra en restaurantfamilie på Rimini. Han er utdannet chef og har 15 år i bransjen og de siste seks årene i Norge. Med sin erfaring blir han også brukt til opplæring i kokke- og konditorfaget. Han er utrolig kreativ og en kunstner når det kommer til kaker, sier Miranda.

Hjemmelaget og høy kvalitet

Kakedisken og disken med smørbrød og baguetter er et bevis på det og kunder som kommer for å hente kaker får disse levert i en «gavepakning». Ved siden av står en egen disk med ulike smaksvarianter av is.

- Alt vi serverer her er hjemmelaget. Det er hjemmelaget pasta, hjemmelaget is og hjemmelagede kaker. Alt blir laget på stedet. Vi er veldig bevisste på at det skal være høy kvalitet hele veien. Derfor sikter vi oss også inn på kundegrupper som vil ha høy kvalitet på produktene, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

POPULÆR KAKEDISK: Det begynner å bli utplukket, men noen av "kunstverkene" kan ses gjennom glasset i disken til Mirco og Miranda. Foto: Vidar Bakken

Hun understreker at driften også er basert på catering for store og små sammenkomster.

- Bare gi oss en pris på hvor mye du kan tenke deg å bruke, så kan vi sette sammen en meny om det er mat til et selskap eller kaker til en bursdag. Vi er fleksible og kreative. Her kan du også bestille take away. Vi åpner også for utleie til private arrangementer på kvelden, sier Miranda.

- Kjempegod mat

På Hoff er det mange kontorbygg i nærområdet, men så langt har det vært stille i disse byggene.

- Vi ser fram til at samfunnet åpner for fullt igjen. De som jobber i dette området vil bli en viktig kundegruppe og vi vil også gjerne inngå avtaler med disse bedriftene.

Foreløpig er stedet fritt for alkohol, men snart skal skjenkebevilling være på plass.

- Jeg gleder med til å kunne servere hjemmelaget italiensk mat med en god vin til. Det kommer nok snart. Alt i alt er dette veldig spennende og litt skummelt. Nå håper jeg folk i nærområdet blir oppmerksomme på oss og at vi får en fin sommer. Vi har jo også en fin uteplass, sier Miranda.

En av gjestene, Øyvind Yterhus, kommer bortom og forteller han har nytt en nydelig pastarett til lunsj.

- Maten her er kjempegod. Jeg har vært her hver dag siden det åpnet. Nå skal jeg smake på isen, som jeg må ha med meg til slutt. Du må skrive at de to som driver stedet er kjempehyggelige også, sier Yterhus.

Olympisk standard

Og utenfor finner vi folk fra nabolaget, som ikke har annet enn godt å si om nyåpningen.

- Vi er så takknemlige. Dette er dagens lyspunkt i disse tider. For oss er dette en sosial møteplass, hvor vi også kan ha med hunden her ute. Den koser seg også, forsikrer Elisabeth Skipperud.

- Nå er det viktig at folk blir oppmerksomme på at stedet har åpnet. Dette stedet har utrolig god mat og ikke minst kaker, som jeg mener går Pascal en høy gang, sier Bibi Plahte Vance.

- Selv om det bare har vært åpent noen dager, så har det blitt et sted hvor jeg kan møte naboer og bekjente. Dette er bra for nærmiljøet, sier Dag Spantell.

Saken fortsetter under bildet

MUNTERT I KOSEKROKEN: Nærmest til høyre Dag Spantell og så videre med klokken: Lars Nedrelid, Tone Nordtorp, Elisabeth Skipperud med hunden Birk, Bibi Plahte Vance og Ivar Stenberg. Foto: Vidar Bakken

Praten går lystig rundt bordet. Ivar Stenberg benytter anledningen til kjøp av to baguetter han skal ha med hjem.

- Ser ikke det bra ut eller, sier Stenberg og viser frem fangsten.

- Dette er hva jeg kaller nærmat. Alt er ferskt og lages på stedet. Jeg har vært en del rundt i verden og kvaliteten her vil jeg betegne som olympisk standard, sier Plahte Vance.

- Nå må folk kjenne sin besøkelsestid, oppfordrer Skipperud.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...