ANNONSE
Annonse

Unik butikk i Oslo vest:

«Du ser ikke de samme tingene hver gang du kommer hit»

TRE AV REBELLA KERAMIKKS DRIVERE: Jette Minna Korntved Rúúd (fra venstre), Elisabeth Moe Øverli og Elisabeth Helvin. Foto: Pål Magnus Tømmervold

På Røa kaster åtte keramikk-damer brent glans over det levende mangfoldet i hovedstaden.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2017 kl 14:29

ANNONSE
Annonse

RØA: Akersposten ønskes velkommen med de mest joviale smilene idet vi tar oss ned trappen til Rebella keramikk og entrer verkstedfellesskapet og butikken ved Røa T-bane.

- Her kan du komme bak og se hvordan tingene blir lagd. Det gir en god nærhet til produktene. Mange synes det er spennende. Den keramiske prosessen er jo litt komplisert, med flere brenninger. Folk får en litt annen respekt for arbeidene, når de ser hvor mye arbeid som er lagt i dem, sier Elisabeth Helvin (46).

Hun er én av åtte damer som ukentlig rullerer på hvem som står i den hobbybaserte butikken fra dag til dag. Felles for de alle er at de er drevne håndverkere, som utformer og lager bruks- og kunstgjenstander i keramiske materialer.

- Variert uttrykk

Men hvordan får de verkstedet og utsalget til å¨fungere i praksis? undrer Akersposten.

- Vi har lagd en del regler som vi må forholde oss til, når det gjelder vasking og rydding og hvem som skal ha butikken osv., sier Elisabeth Moe Øverli (59).

- Dere er åtte damer, er det alltid god stemning?

- Vi kan jo være uenig om ting, som på alle arbeidsplasser. Men vi må jo bare få ting til å gå, sier Jette Minna Korntved Rúúd (51).

- Jeg tror det er sunt om vi ikke er enige om alt, jeg synes dette er et fint sted å jobbe og være. Her er det godt organisert og ryddig. Det gjør det lett å være kreativ. Damene her vet hva de holder på med! sier Helvin - og utdyper hva som skiller verkstedet fra andre i bransjen.

- Vi er ganske forskjellig vi som er her. Det gir oss et variert uttrykk, og det tror jeg er en fordel du har av å komme hit. Her finner du noe for enhver smak, både prisklasse og uttrykk.

- Vi er også gode på å skape nye ting, som gjør at butikken forandrer seg. Du ser ikke de samme tingene hver gang du kommer hit, sier Helvin.

- Det er sjelden vi lager lange serier over mange år. VI finner alltid på masse nytt, skyter Jette inn.

- Det gjør at vi har ting som ingen andre har. Her finner du skulpturer, bruksting, kopper, vaser og boller. Vi har et bredt spekter, forklarer Moe Øverli.

Ønsker flere besøkende

Akersposten kaster deretter blikket rundt om i den velstelte kjelleren, og legger raskt merke til hva trioen snakker om: Her finner du for eksempel kopper fra 300,- kroner til store, dyre skulpturer.

- Folk blir ofte overrasket over at det ikke er dyrere, fordi her får du produkter rett fra verkstedet, sier Helvin.

Saken fortsetter under bildet.

Keramiker: Elisabeth Helvin i aksjon. Foto: Privat

- Så hva er ambisjonene?

- Det hadde vært morsomt om vi fikk flere til å komme ned trappen. Det er ikke så lett for folk å vite om oss, men de blir ofte veldig positivt overrasket over å komme hit. Vi har derfor mange returnerende kunder, sier Jette.

- Hvem er kundene?

- Det er nok flest lokale, men der det også er folk fra min kundekrets, via Facebook og nettsiden. Altså de som følger én og er interessert i det man skaper, sier Helvin.

Avslutningsvis slår den serviceinnstilte gjengen flere slag for at årets perfekte julegave skal komme fra nettopp deres verksted.

- Dette er kortreiste, håndlagde ting som er unike. Jeg tenker folk er litt lei av at man kan kjøpe ting som på mange måter blir sett på som bruk og kast. Her får du derimot ting som er lagd med omsorg og kjærlighet, som vi ønsker å formidle noe med. Kanskje sier produktene noe som passer til den personen man kjøper til? Det vil si gaver med mening, sier Helvin, som får støtte av Jette.

- Det ligger mye mer følelser i et håndlagd produkt, enn i et masseprodusert produkt. I utgangspunktet kan man derfor få spesialbestilt ting herfra, sier Jette.

Sjekk Facebook-siden Rebella keramikk for nærmere info.

LES OGSÅ: Julegaven til barn og ungdom i bydelen er sikret.

LES OGSÅ:
Trolsk stemning da Wyllerløypa åpnet: - Det blir white christmas hos også!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse