Akersposten

Du kan stemme frem Røa Torg

Røa Torg kan stemmes frem til pris av folket. Foto: Vidar Bakken

– Det er veldig hyggelig at prosjektet blir satt pris på, sier daglig leder for Røa Torg, Per-Anders Nygren. Røa Torg er nominert til pris, og det er folket som avgjør ved å gi sin stemme.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

RØA: Under Oslo urban week neste uke deler OMA (Oslo metropolitan area) ut flere priser, blant annet i kategorien Årets bylivsprosjekt 2021. Det er her Røa Torg er blitt nominert blant de tre kandidatene som nå kjemper om prisen.

De to andre nominerte er Stasjonsallmenningen i Bjørvika og Sukkerbiten.

«Fra å være en flate man kun krysset over fra et sted til et annet, er torget nå et sted der folk stopper opp, sitter ned og barn leker. (…) Torget ligger som en naturlig nedskalering av bebyggelsen på begge sider: den eldre bebyggelsen på den ene siden og den nye boligbebyggelsen langs Vækerøveien på den andre,» skriver juryen blant annet i sin begrunnelse. (Les hele begrunnelsen i faktaboksen.)

– Veldig hyggelig

– Det ver veldig hyggelig at vi blir pris på, sier daglig leder for Røa Torg, Per-Anders Nygren, til Akersposten.

– Hvorfor tror du at Røa Torg er kommet med blant de nominerte?

– Vi har et torg som er blitt attraktivt, og vi har et godt samspill mellom næringsliv, beboere og Samfunnshus Vest. Torget er blitt et samlingspunkt, sier Nygren.

Han har slett ikke noe imot om Røa-folk og andre Akersposten-lesere nå benytter sjansen til å vise at de setter pris på det nye samlingspunktet i nærmiljøet.

Det gjør man ved å avgi sin stemme, og det gjør du her. Så gjenstår det å se om Røa Torg klarer å hamle opp med de to prosjektene i Bjørvika. Prisen skal deles ut torsdag 9. september, og avstemmingen foregår helt til kl. 19 samme dag.

Fakta

Røa Torg

Røa Torg består av en glasspaviljong med uteservering mot det nyetablerte torgarealet, butikker og boliger langs Vækerøveien. Prosjektet kobler seg på Røa t-banestasjon og Samfunnshus Vest.

Juryens begrunnelse
Torget har fått vannspeil, skulpturer og beplantning, og utgjør nå et helt nytt samlingspunkt på Røa. Fra å være en flate man kun krysset over fra et sted til et annet, er torget nå et sted der folk stopper opp, sitter ned og barn leker. Det nye glassbygget mot torvet er utformet med saltak, og tar opp i seg skalaen og formen til rekken med butikker i den eldre blå murbygningen med butikker ut mot Sørkedalsveien. Det blå handelssenteret fra 1950-tallet er med på å fortelle en del av Røas utbyggingshistorie, og det nye glassbygget relaterer seg til skalaen i den eldre næringsbebyggelsen i både form og volum. Torget ligger som en naturlig nedskalering av bebyggelsen på begge sider: den eldre bebyggelsen på den ene siden og den nye boligbebyggelsen langs Vækerøveien på den andre. Grepet bidrar til å revitalisere området og skape økt aktivitet og liv på plassen.

Prosjektfakta

Utvikler: Røa Centrum AS
Arkitekt: LPO Arkitekter
Landskapsarkitekt: Norconsult
Areal: 10.000 m2 BRA bolig, 13.000 m2 BRA næring, uteareal ca 2500 m2
Ferdigstilt: 2021

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...