Akersposten

– Du kan glede deg til våren!

Bjørn-Olaf Næss, leder av Brukerrådet, og kulturleder Nina Sivertsen, ser fram til tilbudene ved Ullern kultursenter kommende vår. Det er mye bra i vente. Foto: Bjørg Duve

– Se der! Det foredraget kan du glede deg til, sier kulturleder Nina Sivertsen. Hun og Bjørn-Olaf Næss, leder av Brukerrådet ved Ullern kultursenter, studerer vårens kulturforedrag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2021 kl 13:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: – Dessverre blir det ikke noe foredrag denne onsdagen, fortsetter Sivertsen. – Det kommer av at det har skjedd en uheldig dobbeltbooking, men du kan glede deg til våren.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har varslet at det kommer nye nasjonale, koronatiltak i dag, tirsdag – tiltak som vil merkes i hverdagen. Klokken 19.00 holder regjeringen pressekonferanse.

Vask hender, hold avstand

– Vi må se hvilke tiltak myndighetene kommer med, men foreløpig går alle tilbudene her på Kultursenteret som normalt, sier Sivertsen. Hun har ikke mottatt noen beskjed om innskrenkninger i aktivitetene, bortsett fra at alle innbyggere ser ut til å være enda mer påpasselig med hensyn til at vi alle vasker hender og holder avstand.

– Når stenges dørene før jul?

– Fredag 17. er siste dagen før jul at det er åpent her. Allerede 3. januar åpner vi dørene igjen, så velkommen på nyåret.

– Når kommer programmet for Skøyen aktivitetssenter og Ullern kultursenter i postkassene?

– Planen er at programmet skal være i folks postkasser i romjulen, sier Sivertsen, men legger til at det blir kanskje først på nyåret. Programmet er inne i siste fase før det skal i trykken. Deretter er det posten, som skal sørge for at alle over 67 år i Bydel Ullern, kan få programmet i postkassen.

– Hvordan skjer påmeldingen?

– Det skjer enten ved e-post eller ved å levere påmeldingsslippen i programmet inn her på Kultursenter.

– Er det satt en påmeldingsfrist?

– Nei, men en kan begynne å melde seg på kurs allerede fra mandag 3. januar. Så tar vi påmeldinger til kursene er fulltegnede. Planlagt oppstart er mandag 17. januar, sier Nina Sivertsen, som er i ferd med å legge siste hånd på programmet. Det er litt av et puslespill å sy sammen et godt og innholdsrikt program.

Spennende program

Bjørn-Olaf Næss, som i høst ble valgt til ny leder av Brukerrådet, er meget godt fornøyd med det tilbudet som tilbys dem over 60 år.

– Vi vet at trimkursene og språkkursene er meget populære, sier 77-åringen og legger til at mange av kulturforedragene er fristende.

– Her er det mange som er meget snare med å sikre seg plass på de ulike kursene.

Vårens program er meget variert. Det spenner fra sport og politikk via livet under vann til kunstneriske innslag. Sportsanker Karen-Marie Ellefsen, forfatter Gerd Brantenberg, samt NRK-profilene Eva Bratholm og ektemannen Joar Hoel Larsen, er navn som står i programmet.

Med verktøykassa i bilen

Brukerrådets nye leder kom inn i det som den gang het Ullern Seniorsenter og som ble drevet av Nasjonalforeningen for folkehelsen. Den gangen holdt senteret til i Ullernschauséen 111.

– Jeg begynte på et datakurs der, sier Næss. Det var i 2011 og ikke lenge før senteret var på flyttefot fra Ullerntunet og til Stoppestedet. Næss engasjert seg også i helselaget i Nasjonalforeningen og ble på den måten dratt mer inn i aktivitetene.

– Da seniorsenteret var på flyttefot ved årsskiftet 2012-2013, var vi mange frivillige som deltok i flytteprosessen, deriblant fire-fem fra Lilleaker Lions. Mye skulle demonteres. Da jeg hadde rikelig med håndverktøy, var det nok å gjøre. Jeg kjørte med verktøykasse i min bil fram til sommeren 2013, sier Næss og smiler litt.

Fortsatt er det mange som «roper» på Bjørn-Olaf når det er noe som skal repareres eller ordnes opp i. Verktøyet er sjeldent langt unna, men bilen er ikke lenger det faste stedet for verktøykassen.

Må utvikle oss

– Tilholdet på Stoppestedet var tenkt som et midlertidig opphold, men vi ble her, sier Næss.

I november 2015 overtok Bydel Ullern driften av bydelens to seniorsentre.

– Stedet fungerer meget bra, og vi får stadig tilbakemeldinger om at folk synes det er trivelig å komme hit.

– Så da kan Brukerrådet bare lene seg tilbake?

– På ingen måte. Jeg vil si tvert om. Vi kan ikke stå stille. Vi må hele tiden utvikle oss.

– Er det lov til å komme med forslag til Brukerrådet?

– Ja, så absolutt. Her på Kultursenteret har vi en egen forslagskasse. Det er bare å bruke den, sier Bjørn-Olaf Næss, som legger til at e-postadressen til Brukerrådet er: ullernbrukeraad@gmail.com