ANNONSE
Annonse

Drama på skinnegangen før Tåbi endelig var i sikkerhet

Endelig var Tåbi trygg igjen, men ganske sliten. Foto: Privat

Etter tre døgn på rømmen, dukket lille Tåbi opp igjen, men ikke akkurat der han burde være!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2018 kl 12:54

ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLÅSEN: I tre dager og netter var yorkshire terrieren Tåbi på vandring, mens mange var ute og lette etter ham, hengte opp lapper, lokket og søkte. Han forsvant onsdag kveld fra eiendommen i Skådalsveien, der han og familien ikke har bodd lenge. Tåbi var derfor ikke spesielt godt kjent i nærmiljøet.

Hund og folk på skinnegangen

Lørdag ettermiddag kom imidlertid gladmeldingen. Tåbi var observert igjen! Men hvor? Løpende på t-banesporet!

«Tåbi løper i sporet mellom Vettakollen og Midtstuen, Ruter er informert og fortvilet over at flere folk løper i sporet og kan bli påkjørt. Hun ble skremt ut i sporet av noen som så henne.»

Det skrev Lucia Uchermann Talseth på Facebook-siden til foreningen Rømlingen, som har vært aktivt med i letingen etter Tåbi.

Litt tidligere var det en annen som meldte dette på Facebook:

«Liten yorkshire terrier løper i sporet foran Frognerseterbanen. Den har løpt der siden ca Gråkammen, t-banen kjører sakte, og det ser ut som den fant veien ut ved Skådalen stasjon.»

Talseth kunne så opplyse: «Snakket med operasjonssentralen til Ruter, ingen mennesker i sporet nå heldigvis. Berit er på Vettakolen stasjon, Hanne-Lill på stasjonen over. Ruter har folk der oppe nå.»

Og til slutt klarte de iherdige Rømlingen-medlemmene, sammen med eierne, å få tak i den lille hunden som hadde vært på flukt fra både det ene og det andre i tre døgn, ikke minst mye vind, som den skal være redd for.

Takker Ruter

Talseth gikk senere på Facebook igjen og takket Ruter for hjelpen:

«Må berømme Ruter og deres operasjonssentral som vi også var i kontakt med i går ) De har virkelig bidratt og holdt meg orientert hele tiden. Var veldig bekymret over at noen løp uti sporet (skremte hunden) De passet på hele tiden via sine overvåkingskamera er, og sendte folk opp dit. Flott jobba av han som fikk tak i Tåbi.»

Slik var dramaet minutt for minutt da Tåbi ble funnet:

Berit Fagerheim, også fra Rømlingen, forteller hvordan Tåbi ble funnet:

– En dame observerte Tåbi på pizzeriaen på Vettakollen stasjon. Hun så plakaten vår og fikk meldt inn observasjonen umiddelbart. Jeg kastet meg i bilen fra Gaustad, Hanne-Lill fra Ankerveien, Vibeke heiv seg på trikken fra byen, og HC kom ilende fra Maridalen. Vi var raskt på plass, sier Fagerheim.

– Samtidig ringte Lucia kontakten vår i Ruter, og de holdt oss oppdatert på hvor i sporet Tåbi var. Bente holdt fortet på nettet og oppdaterte oss underveis. Ruter sendte ut varsel, og personell til stedet, sier hun.

– Fra Vettakollen sprang Tåbii sporet mot Gulleråsen. Så snudde han og løp oppover igjen til Vettakollen. T-banene kjørte utrolig varsomt og langsomt, sier Fagerheim.

– Så ser jeg Tåbi komme springende i skinnegangen på Vettakollen. Her ble han imidlertidig skremt av en dame som løp ut og skulle fange ham. Dermed økte han farten og løp retning Skådalen. Hanne-Lill, sto på Midtstuen og ventet. Ruter-personell voktet Skådalen. Hele tiden fikk Lucia nødvendige oppdateringer.

– Så ble TÅBI hanket inn. Sliten, liten gutt som har sprunget og gjemt seg for vær og vind i flere dager.

Sammen reiste de til Eiksmarka Bakeri hvor eier jobber.

– Det ble noen rørende gledesscener! sier Berit Fagerheim.

LES OGSÅ: Tåbi er redd for sterk vind – nå er han savnet

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse