Akersposten

Dette må du vite om de siste dagene med forhåndsstemming

ENNÅ TID: Oslo kommune øsnker god spredning på velgerne på grunn av smittesituasjonen. Derfor legges mye til rette for forhåndsstemming. Foto NTB/Gorm Kallestad

Før selve valgdagene 12. og 13. september er det fremdeles tid til å forhåndsstemme. Er du i karantene, kan du likevel forhåndsstemme utenfor valglokalet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2021 kl 14:25

OSLO: Hvis du for eksempel er bortreist på valgdagene eller folkeregistrert i en annen kommune? Da må du forhåndsstemme.

Bystyrets sekreteriat skriver i en pressemelding:

Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet. På valgdagene må du stemme i kommunen du var folkeregistrert 30. juni i år.

Hvor og når kan du stemme?

Du kan stemme i 29 forhåndsstemmesteder i Oslo. Den siste uken av forhåndsstemmeperioden, 6. til 10. september, er valglokalene åpne fra kl. 10.00 – 21.00.

Se oversikt over alle forhåndsstemmesteder på www.valglokaler.no

Hvordan forhåndsstemme hvis du er i karantene eller i isolasjon

Alle som ønsker å stemme, skal få stemme, også hvis du er i karantene eller isolasjon grunnet covid-19.

  • Er du i karantene, kan du forhåndsstemme fra bil på drive-in Valle Hovin. Av smittevernhensyn er dette forbeholdt velgere som stemmer fra bil.
  • Er du i isolasjon, eller i karantene og ikke kan oppsøke drive-in på Valle Hovin, kan du forhåndsstemme hjemme. Ring Oslo kommune på 23 46 12 12 for å avtale tid. Da kommer to valgmedarbeidere hjem til deg for å ta imot stemmen din. Frist for å søke kommunen er fredag 10. september kl. 10.00
  • Velgere i karantene som oppsøker et ordinært forhåndsstemmested, skal gi valgmedarbeider beskjed om at de er i karantene slik at de kan stemme utenfor valglokalet.
  • Syk eller ufør? Da kan du stemme hjemme

Hvis du grunnet sykdom eller uførhet ikke kan oppsøke et forhåndsstemmested, kan du stemme hjemme. Ring Oslo kommune på 23 46 12 12 for å avtale tid. Da kommer to valgmedarbeidere hjem til deg for å ta imot stemmen din. Frist for å søke kommunen er fredag 10. september kl. 10.00.

Husk legitimasjon – valgkort er ikke nødvendig
Du må vise legitimasjon for å stemme. Legitimasjon skal inneholde navn, fødselsdato og bilde. Du trenger ikke ta med valgkort.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...