ANNONSE
Annonse

Det var krise, men Kaktus reddet i siste liten

SLAPP MED SKREKKEN: Hasan kan puste lettet ut etter at trusselen om nye stengetider er ute av verden. Foto: Vidar Bakken/Fredrik Eckhoff

Oslo kommune har laget nye stengeforskrifter. Det kunne blitt kroken på døren for Kaktus på Lilleaker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2018 kl 15:08

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Til alle gjester på Kaktus, alt blir som før og julebordsesongen er reddet.

I september kom sjokkbeskjeden fra Næringsetaten til Kaktus med nye retningslinjer. Bydelskroa på Lilleaker måtte stenge to timer tidligere. Dermed sto konkursspøkelset i juledøren.

Viktig møteplass

Bystyret vedtok nye åpningstidsforskrifter, hvor kun skjenkesteder i sentrumsnære områder skulle få lov til å ha oppe til klokken 03.30 med skjenkestopp klokken 03.00. Utenom disse områdene skulle skjenkingen stoppe klokken 00.30 med alle gjester ute klokken 01.00.

- Det kunne vært kroken på døren for oss med den viktige julebordsesongen rett foran oss. Bare i dag har vi 110 gjester til julebord. Ingen av disse ville vært hos oss om de måtte forlate lokalene klokken 01.00, sier daglig leder, Hasan Ali Kocakulac, som har drevet Kaktus siden åpningen i 1998.

Siden har Kaktus med sine aktiviteter vært en viktig møteplass i bydelen.

Les hele historien om Hasan og 20 års drift av Kaktus her

Bydelutvalget med ekspressfart

I de nye forskriftene som ble lagt til grunn, ble det åpnet for at bydelene selv kunne definere områder i bydelen som kunne gis åpningstid tilsvarende sentrum. Bydelsutvalget med helse- og sosialkomiteen, innså at Kaktus ville bli hardt rammet av de nye forskriftene om de ikke reagerte raskt. Dermed ble det satt i gang en prosess, for å definere et «sentrumsområde» hvor Kaktus inngikk. I torsdagens møte i bydelsutvalget, fortalte leder av Ullern helse- og sosialkomite, Susanne Klafstad (H), at det formelle nå var i orden, med blant annet høringsinstanser og definert nytt sentrumsområde for åpningstider.

- Det har gått i ekspressfart, men nå er det klart for vedtak, sa Klafstad.

Et enstemmig bydelsutvalg har vedtatt at området Lilleakerveien 2-30 og 5 – 29 samt Mustadsvei 1 får skjenke til klokken 03.00 inne og til 23.30 ute.

Roser bydelsutvalget

- Jeg er glad for at vi har et bydelsutvalg som bryr seg om det som skjer i nærområdet og som ser at Kaktus er en viktig møteplass for mange i vår bydel. Jeg er stolt av bydelsutvalget vårt og alt de gjør for vår bydel og da snakker jeg ikke bare om Kaktus, sier Hasan.

Nå skal det sies at daglig leder ikke har ligget på latsiden selv. Han og hans advokat har klaget til Næringsetaten på at de sto overfor et stengeultimatum klokken 01.00, mens de fremdeles hadde en skjenkebevilling frem til 02.30. Det har de nå fått medhold i, så bevilgningen og stengetid skal gjelde frem til ny søknadsperiode inntreffer.

- Uansett, nå har bydelsutvalget gitt oss trygghet for fremtiden med sitt vedtak. Tusen takk for det. Nå kan våre faste gjester trygt bestille sine julebord i årene som kommer. Noen har hatt julebord på Kaktus i 19 år på rad og i år vil det blant annet gå med 800 kilo lutefisk, sier en glad daglig leder.

Les også:

Slik skal Lilleaker forvandles

Celine overtar styringen på CC Vest

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse