ANNONSE
Annonse

Derfor forsvant ladeplassene

Skiltet står igjen, men lademulighetene er borte. Nå er det uvisst hvor det igjen blir mulighet til å lade bilen i dette området på Røa. Bymiljøetaten jobber med saken og ber om innspill. Foto: Fredrik Eckhoff

Hva skjedde med de fire parkeringsplassene hvor man kunne lade elbilen i Vækerøveien på Røa? Her er svaret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2017 kl 11:47

ANNONSE
Annonse

RØA: Flere av våre lesere har de siste dagene lurt på hva som skjer med ladeplassene for elbiler i Vækerøveien, ved nummer 189 – altså et par hundre meter nedenfor Røakrysset. For et par uker siden ble disse fjernet, og det er nå markert for kollektivfelt i høyre fil langs plassene der det tidligere var lademulighet.

Skiltene om parkeringsplasser for «ladbar motorvogn» står der fremdeles, og det har gjort mange usikre på om plassene er borte for godt, eller om dette er midlertidig.

Fremkommelighetstiltak

Vi henvender oss til Bymiljøetaten, og vi får raskt svar fra Sture Portvik, elbilansvarlig i etaten.

– Fra tid til annen er vi dessverre nødt til å flytte noen ladeplasser for elbiler på grunn av fremkommelighetstiltak for buss, nye sykkelveier, større byutviklingsprosjekter m.m, skriver han og fortsetter. – Det er nødvendig i en levende by som Oslo hvor endringer er en del av virkeligheten.

– Vi søker imidlertid alltid å finne nye erstatningsplasser for lading av elbiler nærmest mulig tidligere lokasjoner slik at tilbudet til elbilistene ikke reverseres.

– Når det gjelder de fire ladeplassene som forsvant i Vækerøveien 189 så skyldes dette et fremkommelighetsprosjekt for bussene i området, sier Portvik.

Ber om forslag til sted

Han skriver at det imidlertid blir oppført erstatningsplasser i nærheten på et egnet sted.

– Endelig plassering er ikke avklart. Vi avventer nå etableringen av nye ladeplasser grunnet utbygging langs Vækerøveien. Vi vil sørge for at det kommer opp erstatningsplasser så nær tidligere ladeplasser som mulig. Vi inviterer samtidig Akerspostens lesere til å komme med konkret forslag til nye ladepunkter for elbiler i bydelen.

Les også:

Savnet jente la igjen telefon og bankkort hjemme
– Vi er mer enn en flinkis-skole

Vil fjerne p-plasser etter påkjørsler ved matbutikk

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse