Akersposten

Derfor blir det ikke skolerevy på Persbråten

Slike tilstander blir det ikke på Persbråten i år. Her fra Blindernrevyen. Foto: Magne Mellem Enoksen

– Sorgtungt for elevene, mener elevrådslederen, mens rektor sier det ligger et manglende engasjement bak avgjørelsen om å droppe skolerevy på Persbråten i år.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2017 kl 09:41

PERSBRÅTEN: Akersposten har fått flere henvendelser fra lesere som lurer på om vi kan finne ut hvorfor det ikke blir skolerevy på Persbråten videregående skole denne vinteren. Skolen har, som noen påpeker, stolte revytradisjoner, og profiler som Thomas Giertsen, Henrik Elvestad og Trond-Viggo Torgersen har stått på scenen, mens Espen Eckbo, Andreas Diesen, Øyvind Angeltveit, Trond Hansen, Øivind Vogt og Atle Antonsen har vært instruktører.

Revyen har mange ganger satset høyt og proft, og det har rullet mange gode terninger over revyen i media.

Manglende engasjement

I år blir det altså ingenting, og rektor har denne forklaringen:

Persbråten skole


– Vi har ikke revy i får fordi det ikke var nok elever som var engasjert og interessert. Det har også med å gjøre at vi begynner å bli en kraftig idrettsskole. Det er mange som trener og reiser mye i helgene og som ikke har tid til revy, sier rektor Elin Stavrum til Akersposten.no.
Hun understreker at revyen ikke er lagt ned for godt.

– Jeg er ikke imot skolerevy, men jeg kan jo ikke drive den for elevene. Det hender også at det er skoler som ikke har revy et år, sier Stavrum, som er klar over skolens stolte tradisjoner på revyfronten.

– Har vært litt trøbbel

Elevrådsleder Lea Tryggvason sier til Akersposten.no at det er flere grunner til at det ikke ble Persbråten-revy i år. Hun bekrefter at interessen for revy var laber, i hvert fall i starten. Hun mener også at elevene har møtt på flere utfordringer som har motarbeidet revyen.

– De som hadde revyen i fjor, skrev kontrakter som gjorde at overskuddet ikke gikk til neste revy. Dermed hadde vi ikke startkapital, slik revyen pleier å ha, sier Tryggvason. Hun peker også på at gymsalen brukes mye av andre skoler for tiden, både Slemdal og Ris, og dermed er det vanskelig å få det til i praksis.

– Det er kjempetrist at det ikke blir skolerevy, og det har vært sorgtungt for elevene, men vi skal slå hardt tilbake! sier elevrådslederen.

– Vi drømmer om å komme tilbake med revy, og vi har begynt allerede nå med å finne ut av hvordan vi skal løse dette, sier Tryggvason, som går på andre trinn. Hun var selv med på revyen for et år siden, og håper å delta igjen neste år.

LES OGSÅ:
Persbråten-elev (17) klar for Vålerenga

Søppelkrise: Oslo vest på klagetoppen

Rekordjulehandel på CC Vest

Ullern-gründere fant eldre-nisje

Følg Akersposten på Facebook her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...