Akersposten

De gleder seg til å flytte inn i Røahagan

GLEDER SEG: Peder Godager og Linn Schøyen skal få flytte inn i hver sin nye leilighet i Røahagen 1. Peders mor, Lise Godager, gleder seg på sin sønns og de andre beboernes vegne. Foto: Boligbygg

Boligene tilpasset personer med spesielle behov i Røahagan 1, er endelig klare. De nye beboerne gleder seg til å flytte inn i topp moderne leiligheter med utsikt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2018 kl 10:12

RØA: Det nærmer seg innflytting for Peder Godager og Linn Schøyen i Røahagan 1. De gleder seg veldig til å få hver sin nye leilighet med balkong og utsikt mot grøntområdet Mærradalen på Røa. Det skriver det kommunale foretaket Boligbygg i sin pressemelding.

Åtte leiligheter

I Røahagan 1 bygger Boligbygg åtte tilpassede boliger for personer med spesielle behov for Bydel Vestre Aker. I tillegg til de åtte leilighetene får bygget en personalbase med fellesarealer.

Peder Godager og Linn Schøyen er to av beboerne som gleder seg til å flytte inn i hver sin leilighet i det flotte nybygget til høsten. 14. mars fikk de komme inn i råbygget, og fikk samtidig informasjon om valgmulighetene de får som beboere.

Personlig preg på egen bolig

Boligbygg må ivareta alle tekniske krav når det gjelder sikkerhet, miljø og universell utforming. Det vil si at mange valg er gitt, men i dette prosjektet har foretaket valgt å prosjektere med litt ekstra kvalitet og valgmuligheter.

- I Røahagan bygger vi boliger for unge voksne med spesielle behov, som trolig skal bo her lenge. Derfor har vi valgt å legge inn noen ekstra kvaliteter i materialvalgene, forteller Boligbyggs prosjektleder Samra Karahasan.

For å fjerne institusjonspreget er det blant annet valgt en holdbar parkett på gulvet i stedet for vinyl som er standard gulv i omsorgsboliger.

- Beboerne får i tillegg velge farge til en fondvegg i stuen og til veggen mellom under- og overskapene på kjøkkenet, før boligene ferdigstilles for innflytting i september, sier Karahasan.

Les også: Se hva som skal bygges i Røahagan 1

Godt sted å bo for unge voksne

På befaringsmøtet deltok også bydelen som skal tildele boligene og bemanne og drifte personalbasen.

- Bydelen er glad for å få på plass nye, moderne og funksjonelle samlokaliserte boliger for utviklingshemmede i Røahagan, sier Anne Lexow, avdelingsdirektør ved avdeling bo- og dagtilbud i Bydel Vestre Aker. Hun sier videre at de ved tildelingen av disse nye boligene legger vekt på at beboerne skal ha omtrent samme funksjonsnivå og alder, for å få et godt bomiljø her.

Fornøyde fedre

Fedrene til Peder og Linn, Tor Godager og Finn Terje Schøyen forteller at det har vært en lang vei med arbeid for at barna skal få et bra sted å bo. Når de nå for første gang får komme inn i bygget er de veldig fornøyde med det de får se.

- Dette er et kvalitetsbygg, som ikke bare er bygget etter minimumsstandarder. Her er det lagt inn kvaliteter som gagner de funksjonshemmede, og gjør bygget funksjonelt. Så har det en fantastisk beliggenhet, sier Finn Terje Schøyen, som selv har erfaring fra eiendomsbransjen.

Tor Godager er helt enig, og fremhever nærheten til Røa sentrum, offentlig kommunikasjon, og mot det unike friområdet.

- Selve konseptet er veldig bra, størrelsen på bygget med åtte leiligheter, og at det ligger så fritt og fint til et friområde.

Les også:

Boliger for funksjonshemmede i kvikkleiretrøbbel

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...