ANNONSE
Annonse
Akersposten

Da blir det lys i mørket

LYSENE SKAL TENNES: Og gangveien skal måkes, strøs og vedlikeholdes denne vinteren. Foto: Vidar Bakken

Bymiljøetaten er etter mye om og men pålagt å drifte gangveien som går forbi Røa bad.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2016 kl 11:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel har nå instruert Bymiljøetaten. Etaten skal ha ansvaret for å drifte den mye omtalte gangveien langs T-banelinjen på Røa. Dermed blir det måket, saltet og strødd med lys i gangveien denne vinteren.

Les også: Millioner ble brukt på gangvei, men ingen tar ansvar

Hva kan gjøres?

Etter at det ble klart at spørsmålet om hvem som hadde ansvaret for å vedlikeholde og drifte gangveien hadde gått i vranglås mellom etatene, henvendte Akersposten seg direkte til byrådsavdelingen for miljø og samferdsel hvir vi blant annet skrev 24.oktober:

"Sporveien har avklart at de ikke har ansvar for gang- og sykkelveien, men har avstått grunn til formålet. Selv om Plan- og bygningsetaten (PBE) har bedt Bymiljøetaten være løsningsorienterte med hensyn til drift av veien, svarer etaten: "Den aktuelle gangveien er ikke godkjent opparbeidet av Bymiljøetaten, og anlegget er ikke utformet på en slik måte at det kan driftes av oss." Denne gang- og sykkelveien er altså godkjent av PBE. Dermed er situasjonen fastlåst med to kommunale etater i konflikt. Vinteren står for døren og gang- og sykkelveien er mørklagt, selv om stolper og lysarmatur er på plass. Hvem skal så stå for snørydding og strøing de neste månedene? Når etatene ikke klarer å løse opp i dette, så må vel byråd/byrådsavdeling ta tak i saken raskt. Hva kan gjøres for å få fortgang i denne saken?"

Les også: Nå må politikene ta ansvar

Beklager det inntrufne

Nå er svaret kommet fra byrådsavdelingen:

"Viser til henvendelse av 24.10.2016 om gang- og sykkelvei ved Røa bad.
Vi beklager den inntrufne situasjonen som førte til usikkerhet for publikum vedrørende drift og vedlikehold av gang- og sykkelvei ved Røa bad.
Som du viser til i din henvendelse oppsto det en uenighet mellom to kommunale etater om kvaliteten på gang- og sykkelveien og hvem som var ansvarlig for drift og vedlikehold. Dette skal ikke påvirke Oslo kommunes beboere, og det er avklart med Bymiljøetaten at det er de som er ansvarlige for drift og vedlikehold av gang- og sykkelveien.
Vi takker for henvendelsen."

Les også: - Må få lov til å si at jeg blir litt arg

Også Arbeiderpartiet

Før dette hadde også byrådspartiet Ap gjennom Aps gruppeleder Frode Jakobsen stilt følgende spørsmål til byrådet:

"Disse representantene viser til diverse oppslag i Akersposten om en regulert gang- og sykkelvei ved Røa Bad der det fremkommer at Plan- og bygningsetaten, Bymiljøetaten og Sporveien ikke er enige om hvem som har driftsansvaret for denne. Disse representantene viser til at driftsansvaret for en offentlig gang- og sykkelvei normalt ligger på en av kommunens etater og spør derfor:
1) Hvorfor er det uklart hvem som har driftsansvaret for denne gang- og sykkelveien?
2) Hva kommer byråden til å gjøre for å sikre at en av etatene tar ansvaret for denne gang- og sykkelveien? "

Les også: "Lilleaker vest": Så å si utsolgt på rekordid