Akersposten Media

Akersposten

Tradisjonsrik restaurant kjemper for livet

Daglig leder Haifen Qian har måttet redusere kraftig på bemanningen i dagene etter gjenåpningen 9. mai. Nå håper hun gjestene strømmer tilbake til tradisjonsrike Bakkekroen ved Smestadkrysset. Ellers kan det bli vanskelig å komme seg gjennom korona-krisen. Foto: Fredrik Eckhoff

Korona-krisen har ført til at et av de lengslevende serveringsstedene i Oslo vest har fått store problemer. Nå ber de gjestene ta i bruk restauranten igjen – før det er for sent.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.05.2020 kl 22:55

SMESTAD: «For at vi skal klare oss gjennom denne perioden er vi avhengig av at våre gjester kommer tilbake og at omsetningen går opp. Hvis ikke så må vi dessverre vurdere konkurs.»

Det skriver tradisjonsrike driverne av Bakkekroen på Facebook tidligere denne uken.

Serveringsstedet har vært der helt siden det det karakteristiske bygget på oversiden av Smestadkrysset siden sto ferdig i 1934. Korona-krisen har ført til at det i verste fall snart kan være slutt for denne gang for Bakkekroen.

– Vi stengte 12. mars og åpnet igjen 9. mai, sier daglig leder Haifen Qian til Akersposten. Hun har vært på Bakkekroen i mer enn 10. Hun forteller at de har mistet bestillinger på arrangementer, noe som går hardt utover økonomien.

Vanligvis er de minst seks personer i sving på restauranten som har kinesisk mat som sin spesialitet. Når Akersposten er innom fredag ettermiddag, er de to.

– Nå er det kokken og meg. De andre er permittert, sier Qian.

Hun har imidlertid håp om at de skal bygge seg opp igjen til gamle høyder igjen.

– Vi har alt klart. Noen stamgjester har kommet tilbake, men det tar litt tid, Vi har et stort lokale å fylle, sier hun.

Hun minner om at de også tilbyr take away og håper de med hjelp fra lokalmiljøet vil klare seg gjennom krisen.

«Håper vi klarer å komme oss gjennom denne perioden sammen. Vi takker for all den støtten vi kan få,» skriver Bakkekroen på Facebook.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...