Akersposten

Torsdag: 388 nye smittede i Oslo – smitterekord i Norge

Foto: Javad Parsa / NTB

Det er registrert 388 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 248 flere enn samme dag forrige uke og 75 flere enn tirsdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 144 smittede per dag.

Smittetoppen i Oslo var 16. mars i år med 492 tilfeller på ett døgn.

Flest unge

Om lag halvparten av de vel 2.200 smittede de siste to ukene er under 20 år gamle.

Smittetallene stiger over hele Oslo, men er fortsatt høyest i Bydel Alna. Her er det et smittetrykk på 536 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Stovner og Nordre Aker med henholdsvis 519 og 462. Tallene er lavest i bydelene Ullern (223), Nordstrand (225), Sagene (226) og Vestre Aker (226).

Det er meldt om 19 nye smittede i Bydel Ullern siste døgn og 16 i Bydel Vestre Aker.

Smitterekord i landet

Det er registrert 1294 nye smittetilfeller siste døgn i Norge. Det er det høyeste antallet som er registrert på et døgn siden pandemien startet.

Den forrige rekorden var på 1155 smittetilfeller, og det var 16. mars i år.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...