Akersposten

– Noen uvaksinerte må betale en høy pris

Stig Asplin, leder for Feberpoliklinikk Vest på Skøyen og fungerende bydelsoverlege i Bydel Vestre Aker.

– Det blir mer og mer tydelig at det nå kun er to alternativer for oss alle: Å ta vaksinen, eller å få Covid 19, sier lege Stig Asplin. Han har en oppfordring til dem som ennå ikke har vaksinert seg i det hele tatt: – Kom nå!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2021 kl 19:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Helsevesenet jobber på høygir om dagen. Det er full fart på legekontorer, sykehus, feberpoliklinikker og vaksinesentre. I disse dager får alle over 65 år en tredje vaksinedose. Fungerende bydelsoverlege Stig Asplin i Bydel Vestre Aker har en oppfordring til dem som ennå ikke har vaksinert seg i det hele tatt: – Kom nå!

– Det blir mer og mer tydelig at det nå kun er to alternativer for oss alle: Å ta vaksinen, eller å få Covid 19, sier Asplin, som er fungerende bydelsoverlege Stig Asplin i Bydel Vestre Aker. Han leder også Feberpoliklinikken på Skøyen. Her opplever at de stadig må inn Covid-pasienter, og noen av dem er alvorlig syke.

– Også vaksinerte kan bli smitte, men sjansen for å bli alvorlig syk er mye større om du ikke er vaksinert, sier Asplin.

Nylig hadde han det han omtaler som en vond opplevelse på Feberpoliklinikken.

– En pasient kom for tredje gang til undersøkelse etter å ha fått påvist smitte. Ettersom dagene gikk, ble personen bare dårligere. Etter to uker var situasjonen alvorlig.

– Etter å ha undersøkt pasienten, ble det konstatert dobbeltsidig lungebetennelse og dårlig oksygenoopptak. Før jeg la inn pasienten på sykehuset, stilte jeg et siste spørsmål: «Er du vaksinert?» Pasienten så ned i gulvet og svarte lavmælt nei, sier han.

– Jeg ville ikke legge sten til byrden og stilte ikke flere spørsmål. Men jeg krysser fingre for at det tross alt går bra, selv om situasjonen var alvorlig.

– Dette er nok bare ett av etter hvert mange eksempler på uvaksinerte som får seg en støkk i livet, men da er det jo for sent, sier Asplin.

– Noen av disse menneskene må betale en høy pris for at de ikke tok vaksinen. Det er meningsløst og veldig fortvilet at vaksineskepsis får slike konsekvenser. Så vær så snill, kom og ta vaksinen! Det er ingen andre vaksiner som er så utprøvet som denne, og resultatene lyver ikke. Vaksinen redder svært mange liv, sier Asplin.

Tirsdag har Oslo de høyeste smittetallene siste døgn siden pandemien startet, og 111 av de smittede er i bydelene Vestre Aker og Ullern.