Akersposten

– Her renner det inn med avbestillinger

Laboratoriet (til v) og hos Alma på Harbitz Torg har forskjellige opplevelser i øyeblikket når det gjelder restriksjoner. Laboratoriet har fått 300 avbestillinger så langt . hos Alma som er et litt annet konsept har ikke merket så mye negativt hittil.

De hadde store forventninger til julemåneden. Endelig skulle det bli skikkelig julefeiring på våre lokale restauranter etter nedstengningen i fjor. Så kom de nedslående beskjedene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Bare for noen dager siden var Akersposten på besøk hos Møllefossen Café mellom Lilleaker og Lysaker. Da hadde man julearrangementer klare, og så frem til dem med glede. Dagen etter kom den nedslående meldingen om nye restriksjoner. Avbestillingene kom umiddelbart.

Det er ikke bare Møllefossen som har merket de nye signalene fra våre myndigheter. Litt lenger opp i Lilleakerveien har Lille Ager fått avbestillinger – det gjelder spesielt de litt større julebordene. Man håper folk finner veien til restauranten for de litt mindre selskapene, men Lille Ager har allerede gjort forberedelser på mer take away.

På Hoff – nærmere bestemt Harbitz Torg, opplever de to restaurantene hos Alma og Laboratoriet restriksjonene litt forskjellig. Hos Alma er nærmest «business as usual,» men så har denne restauranten stort sett mindre selskaper. Verre er det hos nabo Laboratoriet. Daglig leder Dennis Uthus sier til Akersposten:

– Her renner det inn med avbestillinger. Vi har vel så langt fått inn cirka 300 – særlig da fra selskaper med 30-50 personer. Det er selvsagt svært tungt for oss, som alle andre – vi hadde jo så vidt begynt å komme oss på beina etter forrige nedstengning. Nå frykter vi igjen for permitteringer og begynner å ane at vi kan havne tilbake til scratch hvor vi var for noen måneder siden, sier Dennis Uthus.

Det kan altså bli en mørk desember for serveringsstedene også i vårt distrikt. Nå har myndighetene bedt oss å dra på julebord, men det hjelper jo svært lite når folk er blitt engstelige. Den minste frykt – så blir man heller hjemme.