Akersposten

Fortsatt gult for de yngste, grønt for vgs-elevene

Byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV). Foto: Annika Byrde / NTB

Barnehagene og barne- og ungdomsskolene i Oslo fortsetter med gult nivå mens de videregående skolene og voksenopplæringen kan gå over til grønt nivå fra mandag 17. januar.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Regjeringen offentliggjorde torsdag kveld sine endringer av korona-tiltakene.

Byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll, understreker fredag formiddag at det er viktig at ansatte, foresatte og elever opplever det trygt å være i barnehagen og skolen. Hun viser til de nye nasjonale smittetiltakene som regjeringen la frem torsdag. Der anbefaler regjeringen grønt nivå for videregående skoler og voksenopplæringen og gult nivå for barnehager og grunnskoler der smittesituasjonen tilsier det.

Det forventes at kommunene gjøre egne vurderinger av situasjonen lokalt, og sette tiltaksnivået deretter.

– Det er en riktig beslutning at kommunene selv får ansvar for å vurdere tiltakene, og det ansvaret tar vi, sier Holmås Eidsvoll.

– Beslutningen vi nå har gjort, er basert på vurderinger av den lokale smittesituasjonen og faglige vurderinger knyttet til tiltaksnivå i skolen. Vi vil bruke neste uke på å se på helheten av konsekvensene i de nye nasjonale anbefalingene og smittesituasjonen i Oslo og vil deretter foreta nye vurderinger av tiltaksnivå i grunnskoler og barnehage, sier Holmås Eidsvoll i en e-post til Akersposten.