Akersposten Media

Akersposten

Alle Oslo-skoler åpner til uken

Huseby skole og alle de andre skolene i Oslo åpner igjen for alle klassetrinn. Arkivfoto

– Det er gledelig at vi nå kan ta ytterligere steg mot å gjenåpne samfunnet vårt. De inngripende tiltakene vi har satt inn har hatt effekt, og vi ser nå at smittespredningen i Oslo er svært begrenset, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2020 kl 17:05

OSLO: – Det skyldes først og fremst at vi var tidlig ute med tiltak, og at folk har fulgt smittevernreglene. Jeg er veldig takknemlig for den store innsatsen til folk i Oslo, til næringslivet og til alle som har stått i førstelinjen i kampen mot smittespredning, sier Johansen.

Det skriver Oslo kommune i en pressemelding fredag ettermiddag.

Oslo kommune har siden 28. februar satt kriseberedskap på grunn av koronautbruddet, og fra 11. mars på høyeste nivå.

Alle Oslo-skoler åpner kommende uke

Alle skoler i Oslo åpner i løpet av førstkommende uke, fra 11.–15. mai. Oslo planlegger for at elevene på 10. trinn og Vg3 starter mandag 11. mai, og at elevene på 5.–9. trinn, Vg1 og Vg2 starter senest onsdag 13. mai. Skolene bestemmer selv hvilken dag elevene på 5.–9. trinn og Vg1 og Vg2 starter. Elever og foresatte får informasjon om hva som gjelder for sin skole.

Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) ser frem til å kunne åpne skolene for alle elever:

– Det skal bli veldig godt å få elevene tilbake på skolene! Det er viktig for læringens skyld, og fordi skolene gir trygghet og gode rammer i barn og unges liv. Vi får også bedre mulighet til å se og hjelpe de barna som har det vanskelig, sier Thorkildsen.

Det vil være variasjoner i hva slags tilbud skolene vil gi, og det kan bli endringer i timeplanene fra hva elevene er vant til. Dette skyldes at skolene er ulike; det er variasjoner i hvor mange ansatte skolene har og de har forskjellige uteområder, rom og størrelser. Skolene vil derfor gjøre lokale tilpasninger til de nye smittevernreglene. Barn som er risikogrupper og ikke kan møte på skolen fra kommende uke, vil få et fullverdig hjemmeskoletilbud.

– Alle foreldre, lærere og barn bør være forberedt på at skolehverdagen blir annerledes enn vanlig. Skolehverdagen frem til sommerferien vil være en kombinasjon av klasseromsundervisning, uteskole og hjemmeskole med mer selvstendig arbeid. Jeg er helt trygg på at Osloskolen vil klare å lage et godt tilbud til elevene våre, sier Inga Marte Thorkildsen.

Gradvis og kontrollert gjenåpning av Oslo

Regjeringen presenterte torsdag en plan for en gradvis gjenåpning av det norske samfunnet. Oslo kommune tar sikte på en gradvis og kontrollert gjenåpning av byen, i tråd med de nasjonale føringene:

– Vi vil fortsette en gradvis og kontrollert gjenåpning av Oslo, og tar sikte på å følge regjeringens plan for justering av koronatiltakene. I realiteten blir en stor del av ansvaret for smittevernvurderingene tilbakeført til kommunene. Vi vil nå gå grundig gjennom regjeringens tidsplan og veiledere for justering av tiltak, og vurdere disse opp mot lokale smittevernfaglige anbefalinger, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Kollektivtrafikken

Oslo kommune melder også om begrenset kapasitet i kollektivtransporten, og de oppfordrer fortsatt til hjemmekontor

En gradvis åpning av samfunnet setter kollektivsystemet i Oslo under sterkt press. Kapasiteten for T-bane, buss, trikk og båt er redusert til mellom 30 og 40 prosent sammenlignet med en normalsituasjon. Seter og gulv på transportmidlene blir gradvis markert for å vise reisende hvor de kan stå og sitte, og det vil bli informert om avstands- og plassbegrensningene.

– Vi oppfordrer fremdeles alle til unngå reiser i kollektivtransporten som ikke er nødvendig. Det gjelder alle dager, hele døgnet og spesielt i rushtid. Ellers blir det ikke plass til skoleelever eller de som ikke har andre alternativer enn å reise kollektivt. Flest mulig bør fortsette å jobbe hjemmefra, og unngå kollektivtrafikk ved å gå, sykle eller bruke andre måter til å bevege seg rundt i Oslo. På den måten bidrar vi alle til å hindre smittespredning, sier byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad (MDG).

Når de fleste elever nå igjen skal møte på skolene, vil det bli lagt opp til differensierte oppmøtetider. Alle klassene og alle elevene skal ikke møte på skolen til samme tid. Det er nødvendig for å overholde smittevernreglene på skolene, men vil også bidra til å spre de elevene som tar kollektivtransport over flere timer.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...