Akersposten

Snødeponiet på Tryvann:

– Byråden må følge opp dette

FORSKREKKET: Jon Gudbrand Fliflet var forskrekket over hvor omfattende snødeponiet er, fremdeles med mer enn fire meter høye skavler under grusen mellom de døde trærne. Foto: Vidar Bakken

Naturvernforbundet forlanger analyse av snøberget og at byråd Lan Marie Berg (MDG) sørger for at Bymiljøetaten følger opp dette.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 10:28

TRYVANN: Akersposten møtte styremedlem i Naturvernforbundet Oslo Vest, Jon Gudbrand Fliflet, for å se på forholdene rundt snødeponiet på Tryvann etter at Akersposten skrev om saken med døde trær og et område som minnet om en krigssone.

Les saken: Har det gått av en bombe?

Ingen vet hva

- Dette ser ikke bra ut. Vi er veldig bekymret for at ingen vet hva som kommer ut i naturen fra disse snømassene. Det at trærne dør nettopp i det området hvor snømassene ligger, indikerer klart at det er en sammenheng her, sier Jon Gudbrand Fliflet.

Han er overrasket over at snøen ligger i mer enn fire meters høyde mellom døde og halvdøde trær, med et tykt gruslag på toppen. Mange døde trær er allerede kappet ned av Bymiljøetaten.

- Her må det tas prøver av snø, avrenning og jordsmonn. Hvis ikke Bymiljøetaten gjør dette, så må Lan Marie Berg sørge at det blir gjort. Vi tok stikkprøver av snøen etter å ha lest om saken i Akersposten og den viste høyt saltinnhold. Bortsett fra det, vet vi ikke hvilke andre miljøgifter denne snøen kan inneholde, sier Fliflet.

IKKE MYE LIV: Fliflet mener det er en klar sammenheng mellom snødeponi og døde trær. Foto: Vidar Bakken

hva sjer med skogbunnen?

Han reagerer på størrelsen av området av snødumpingen, hvor Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Berg har garantert for at dette er lokal, ren snø.

- Det har vært en vanskelig vinter, men likevel reagerer jeg på at man dumper så store mengder snø i skogen i selve marka. Dette må ikke skje igjen, sier Fliflet.

Fra kanten av «breen» kan man se at det er betydelig avrenning videre ut i området.

- Spørsmålet er naturligvis hva som skjer med trær, skogbunn og bærområdene rundt. Jeg er som sagt bekymret og håper oppmerksomhet rundt denne saken bidrar til at noen tar ansvar for å finne ut hva dette inneholder og hvilke videre konsekvenser det medfører for området. Dette må vi lære av, sier Fliflet.

På slutten av intervjuet kommer også et team fra NRK, som også har fanget opp saken fra Akersposten. Det vil komme som nyhetsinnslag i kveld.

Ingen svar å få

Akersposten har henvendt seg til byrådsavdeling for miljø og samferdsel og spurt om ikke byråd Lan Marie Berg kunne møte oss på Tryvann for å se på forholdene. Kommunikasjonsrådgiver i etaten viser videre til Bymiljøetaten, som rådgiver mener er naturlig instans å til å svare.

Akersposten har så henvendt seg til Bymiljøetaten (I går formiddag) for å høre om det er tatt prøver av snøen og hva som eventuelt er resultatet av disse. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har pålagt kommunen å gjøre nødvendige undersøkelser av snødeponiet. Bymiljøetaten har i skrivende stund ikke svart på henvendelsen.

Akersposten vil følge opp saken.

Les også:

– Vi skal skape en uforglemmelig festivalopplevelse

Nye sikringstiltak rundt Holmen skole

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...