Akersposten

– Bydelen trenger denne møteplassen

Bente Otto, avdelingsdirektør i Bydel Ullern, ser fram til at MandagsSTOPPEN kommer i gang igjen på Ullern kultursenter. Dialogen med innbyggerne er viktig for bydelen. Foto: Bjørg Duve

– For oss er det viktig at vi har en møteplass hvor vi kan samtale med innbyggerne, sier Bente Otto, avdelingsdirektør i Bydel Ullern. – MandagsSTOPPEN er en slik arena for oss.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

LILLEAKER: – Bydelen trenger denne møteplassen. Skal vi kunne lage gode tilbud til innbyggerne må vi vite hva de som bor her trenger, fortsetter Otto, avdelingsdirektør for helse og mestringsavdelingen.

– Her kan innbyggerne gi oss tilbakemeldinger og det trenger vi, sier Otto og legger til at bydelen ønsker å legge til rette for det innbyggerne trenger. Ikke for det de ikke har behov for.

– Da er det nyttig for oss å vite hva det er folk ser som viktig i deres hverdag.

MandagsSTOPPEN begynner 5. oktober. Det er lagt opp til seks slike møter før jul – hvis corona-viruset tillater det.

Hvordan kontakte det offentlige?

Hvordan kontakte det offentlige og hvor er vår plass i et digitalisert samfunn? er det første temaet.

– Vi har måttet gjøre litt om på det planlagte opplegget på grunn av pandemien og smitteverntiltak, sier Otto. Seniornett kommer ikke og seansen blir på en time. Det var lagt opp til workshop, men slik kan det ikke bli når det er snakk om en meters avstand.

– Men jeg blir der også etter innledningen, slik at folk kan spørre meg, sier Otto. Det er hun som er førstemann ut av høstens innledere.

– Hva kommer du til å legge vekt på?

– Jeg kommer til å bruke en del tid på helsenorge.no

– Hva er det?

– Det er her innbyggerne kan gå inn – via sin Bank-ID – og kommunisere med blant annet den kommunale helsetjenesten.

– Er det ikke bare roboter som svarer?

– Nei. Sender du inn en melding og spør om noe, så er det et menneske som svarer deg.

Otto understreker at dette er en meget viktig nettside for alle innbyggere når en skal forholde seg til helsesektoren.

- Jeg vi også gå igjennom Oslo kommunes hjemmesider og hvordan henvendelser til helse- og omsorgstjenester skjer.

Hun vil demonstrere hvordan en kommer i kontakt med kommunal helse og omsorgstjeneste, men også vise hvordan den enkelte kan få oversikt over blant annet medisinlister, resepter og kjernejournaler som finnes på helsenorge.no.

Hvordan sikre oss?

Hvordan sikrer vi oss, kommer hun også inn på. To dager senere – 7. oktober – står foredraget «Svindel fra eksterne rettet mot bankens kunder» på plakaten. Her kommer to fra Nordea og opplyser om de utfordringene innbyggerne står overfor på dette området.

– Det passer bra fordi oktober er nasjonal og internasjonal sikkerhetsmåned. Det jeg vil legge vekt på er hva som er viktig for deg og meg som privatpersoner.

– Er det noe spesielt du tenker på?

– Mange av oss trenger å bli mer bevisste på hvordan vi sikrer oss i en digital verden.

Hva sier du i telefonen?

– Hva sier du i telefonen, og hvor gjør du det?

Det er Otto som stiller spørsmålet og jeg ser spørrende på henne.

– Det er utrolig hvor mye informasjon fremmede kan plukke opp bare ved å lytte til hva folk snakker om i telefonen på busser og trikker.

Otto er forbauset over hvor villig enkelte er til å gi ut informasjon – både om seg selv og om arbeidsrelaterte situasjoner.

– Ikke ta de samtalene når du reiser med offentlig kommunikasjon. Si at du ringer tilbake.

Idédugnad

– Jeg ser fram til at idédugnaden, som ble stoppet av coronaviruset i våres, kommer senere i høst, sier Otto, som igjen snakker om viktigheten av dialogen med innbyggerne.

– Jeg håper det kommer inn gode forslag til hva vi kan arbeide videre med i bydelen.

Flere av forslagene som har blitt lansert på MandagsSTOPPEN tidligere, er det tatt tak og arbeidet videre med.

– Noe er allerede satt ut i livet.

På programmet denne høsten står også et møte med sjefene for Mustad Eiendom og Møller Eiendom. Her vil en snakke om hvordan en skal bygge boliger som bidrar til å øke livskvaliteten. Det blir et møte med Akersposten om hvordan en kan bruke lokalavisen. Innbyggerne får også et møte med byråden for kultur, idrett og frivillighet. Omar Samy Gamal skal snakke om aldersvennlig frivillighet.

– Jeg er også veldig glad for at bydelsoverlege Olaf Hesle kommer og snakker om viruset som stoppet Norge, sier Bente Otto. Hun var den siste, sammen med Ingrid Køhler Knudsen, som hadde MandagsSTOPPEN før Norge ble stengt. Hun er den som denne høsten åpner ballet igjen.

Fakta

MANDAGSSTOPPEN INVITERER til samtaler om hva er som viktig i din og min hverdag. Arenaen hvor du kan møte politikere, ledere i bydelen og andre samfunnsaktører, og si din mening.

19. OKTOBER: OLAV LINE OG ANDREAS JUL RØSJØ

Adm. direktører for hhv. Mustad Eiendom og Møller Eiendom

Hvordan bygge boliger som bidrar til å øke livskvaliteten?

2. NOVEMBER: MARI BILBEN

Seniorveileder og koordinator for Aldersvennlig bydel i Bydel Ullern

BLI MED PÅ IDÉDUGNAD

Hva ønsker du deg av nye tiltak?
Hva vil gi deg en bedre hverdag?

16. NOVEMBER: OMAR SAMY GAMAL

Byråd for kultur, idrett og frivillighet

  • Aldersvennlig frivillighet

30. NOVEMBER: AKERSPOSTEN

Redaktør Fredrik Eckhoff og redaksjonssjef Vidar Bakken

Hvordan bruke www.akersposten.no i lokalsamfunnet?

14. DESEMBER: OLAF HESLE

Bydelsoverlege

Viruset som stoppet Norge

Seniorveideder fra Bydel Ullern er til stede på mandager med MandagsSTOPPEN. Du kan få informasjon om aktivitetstilbud, råd og veiledning om hva en kan gjøre for å unngå ulykker i hjemmet, samt hva annet en kan få hjelp til.

M: 917 41 425 eller seniorveileder@bun.oslo.kommune.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...