Akersposten

«Det er ikke uvanlig å få handlevogner i leggen»

AMATØRENES MESTER BOR PÅ LILLEAKER: Henrik Elvestad har etter hvert blitt et kjent TV-ansikt fra Oslo vest. Foto: TV 2

Henrik Elvestad (44) svingte seg til alle alpinisters respekt i lys av signaturen han satte på skisportens mest brutale utforløype. Men shopping på Lilleaker kan angivelig by på flere feilskjær, enn det er å skulle erobre «Die Streif» i Kitzbühel på helskinnet vis ...

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2017 kl 15:54

LILLEAKER: Komikeren vant langt på vei gull i popularitet på TV-skjermen, etter den nær sagt spinnville innsatsen i «Amatørenes mester» på TV 2.

For de som ikke kjenner til konseptet, kan det ses på som en uhøytidelig og fordreid variant av NRK-suksessen «Mesternes mester».

Nå er imidlertid tobarnsfaren, som til daglig bor på Lilleaker, i full sving med andre konsepter. Når Akersposten vil vite hvordan TV-kjendisen har det, skinner det gjennom at livet langt på vei gliser til entertaineren.

- Jeg har det fint om dagen. Er blid og fornøyd i det store og hele. Jeg jobber jo i et produksjonsselskap som produserer alle mulige rare TV-programmer. Er blant annet med gutta fra Radioresepsjonen i programmet Ukens vinner og Mandagsklubben, ved siden av at jeg utvikler nye prosjekter til meg selv, sier Elvestad.

Stortrives på Lilleaker

Ettersom 44-åringen på mange vis er blitt en lokal helt i Akerspostens nedslagsfelt, er det på sin plass å spørre om hvordan han synes det er å bo i strøket.

- Det beste med Lilleaker? Det er fortsatt et relativt sammensatt miljø til å være vestkanten. Det er ikke så gærn vestkant som vestkant kan bli. Når man har bodd i området hele livet, blir man jo glad i det. Jeg kjenner selvfølgelig mange folk rundt her, men jeg er ikke fyren som skravler med alt og alle når jeg går nedover gaten, forklarer Henrik.

- Og det verste?

- Det er å måtte handle på CC Vest en lørdag formiddag, det er rett og slett et helvete. Det er «warzone», der det ikke er uvanlig å få handlevogner i leggen fordi folk har dårlig tid. Det er som å skulle handle på lille juleaften hele året, sier Elvestad.

44-åringen forteller videre at han vokste opp i trygge omgivelser i en av Selvaag-blokkene i Ullernåsen boligsameie, og mimrer tilbake til det han beskriver som en fin tid.

- Jeg følte Selvaag-blokkene holdt en klam hånd over oss. Det var liksom ikke noe verre enn at noen gærne folk gikk på epleslang, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

TRENINGSENTUSIAST: Henrik forteller han bruker mye tid på på å holde seg i aktivitet. Foto: TV 2

Ser mye TV-sport

Men å skulle forlate Ullerntoppen var ikke verdens mest banale ting for komikeren.

- Jeg var skeptisk til å flytte, ettersom Lilleaker ble oppfattet som et høl i mine yngre dager. De som gikk på Lilleaker og Øraker ble sett på som noen gærninger. Dette har imidlertid gått seg til, og jeg er veldig fornøyd med å bo her i dag, sier Elvestad.

- Hva bruker du fritiden til på Lilleaker?

- Akkurat nå føler jeg den går med til å sitte i håndballhaller og se på barna mine, som spiller for Ullern håndball. Ellers er det vel en del golf, med postkassemedlemsskap i Lofoten golfklubb, og jeg klatrer litt. Jeg er generelt blitt glad i å holde meg i form i lys av Amatørenes mester. Mesteparten av tiden går derimot med til å se sport på TV. Det er der tiden går, sier Elvestad som i tenårene søkte seg til Persbråten videregående skole, for å kunne bli en del av den anerkjente skolerevyen.

Der ble han kjent med blant andre Thomas Giertsen, Henriette Lien og Atle Antonsen.

- Det var en veldig fin skole, med godt miljø. Jeg følte derimot jeg var mer opptatt av revy enn skole. Thomas (Giertsen) var revysjef det første året, før han ble instruktør. Jeg har også vært alt mulig der: revysjef, skuespiller, og instruktør. Vi har liksom gått alle gradene på den revyen, sier Henrik.

Saken fortsetter under bildet.

TV-SUKSESS: Programmet Amatørenes mester på TV 2 innebar blant annet at fotballinteresserte Henrik trente med Rosenborg. Foto: TV 2

- Barna skammer seg tidvis

Kontakten med flere av kompisene og venninnene fra Persbråten-epoken er blitt bevart. Naturlig nok.

- Atle (Antonsen) snakker jeg jevnlig med og Thomas jobber jeg med. Henriette (Lien) er mer nå og da. Når jeg ser tilbake på tiden, er det kanskje ikke så rart at vi gjorde det bra på den tiden, vi hadde mye bra folk involvert. Det er jo mange av oss som har endt opp med å ha en jobb knyttet til showbiz på et eller annet vis. Det viser at vi traff sånn noenlunde, og at det ikke bare var en hobby, konkluderer Henrik 25 år etter han ble uteksaminert.

- Ser du for deg at døtrene dine følger i fars fotspor?

- Jeg vet ikke det altså. Med tanke på hva de synes om det jeg driver med, er det helt uaktuelt. Jeg tror nok de på et eller annet vis er stolte av faren sin, men de skammer seg også ganske mye over det jeg gjør på TV. Jeg tror det er mer skam enn stolthet, sier Elvestad.

Den gode responsen fra Ola og Kari Nordmann, etter to sesonger med «Amatørenes mester», lot derimot ikke vente på seg. Programmet, der han blant annet tok seg ned sagnomsuste «Die Streif» i Kitzbühel, spilte curling med Team Ulsrud, gikk langløpet Marcialonga med Anders Aukland, kjørte rally med Andreas Mikkelsen, trente med Rosenborg, spilte sjakk med Magnus Carlsen og bega seg ut på ytterst eksponert fjellklatring i Frankrike.

- Den råeste opplevelsen totalt sett var vel Kitzbühel . Der fikk jeg gjøre noe som en ikke-skikjører aldri kommer til å gjøre. Det føltes veldig eksklusivt og deilig å skulle gjøre det bare en gang, fordi det var voldsomt, sier Elvestad som har inntrykk av at enkelte sliter med å forstå prestasjonen.

- Men det er spesielt gøy å snakke med landslagsalpinistene og de med skiinteresse om det, fordi de vet så utrolig godt hva det innebærer. Andre vil kanskje si: «Du, jeg så deg stå nedover slalåmbakken i Østerrike», sier han – og poengterer:

- Det der er derimot ikke en vanlig slalåmbakke. Derfor er det mye bedre å skulle forklare det til de som vet hva det går ut på, sier Elvestad.

Saken fortsetter under bildet.

DEN RÅESTE OPPLEVELSEN: Komiker Elvestad tok seg ned den beryktede utforløypen «die Streif» i Kitzbühel i Østerrike. Prestasjonen omtaler 44-åringen som den heftigste i TV-programmet. Foto: TV 2

Skientusiast

Gløden for skikjøring er i hvert fall blitt bevart. Derfor skal du ikke bli overrasket, om du observerer vestkantmannen i Oslo vinterpark kommende vinter.

- Nå er jeg oppi landslagsdrakten rett som det er. Så hvis du ser en litt vinglete landslagskjører, som holder på å meie ned noen 12-åringer, er det meg. Jeg står mye på ski, og har en datter som er med i Wyller alpint. Så når hun trener, er jeg også med og kjører. Vi har sesongkort hele familien, forteller Henrik.

Akersposten vil på sin side avslutningsvis vite hva komikeren ser på som den ultimate TV-produksjonen fra Oslo vest og Lilleaker ...

- Det må vel være E 18 minutt for minutt. Tror det må bli det, sier Elvestad.

LES OGSÅ: Livshistorien du bare må bli inspirert av.

LES OGSÅ: Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å forbedre nettstedet. Ved å godkjenne aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...