Akersposten

Bydel Ullern nektet kvinne med hijab jobb

Bydelsdirektøren beklager sterkt det som har skjedd

SKULLE ALDRI SKJEDD: Bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten beklager sterkt det som har skjedd. Foto: Vidar Bakken

En ung kvinne ønsket jobb som pleieassistent, men fikk beskjed om at hijab var et problem.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2016 kl 13:31

ULLERN: En 21 år gammel kvinne søkte jobb som pleieassistent i Bydel Ullern og kom til jobbintervju. Etter jobbintervjuet mottok kvinnen en sms fra en av de ansatte i bydelen hvor den ansatte i bydelen tilbød kvinnen stillingen, dersom hun kunne tenke seg å jobbe uten hijab. Det er NRK som skriver om saken.

Skuffet og lei seg

Det var ikke aktuelt for kvinnen å etterkomme denne anmodningen fra arbeidsgiver.

– Jeg har alltid tenkt at Norge er så herlig og at jeg har de samme mulighetene som enhver nordmann, men jeg innser nå at det ikke er så idyllisk som vi skal ha det til, sier kvinnen som ønsker å være anonym til NRK.

Hun ble svært lei seg og skuffet over dette møtet med Oslo kommune. Siden har Likestillings- og diskrimineringsombudet konkludert med at Oslo kommune, ved Bydel Ullern, har brutt diskrimineringsloven i denne saken.

Har nulltoleranse

Bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten sier til NRK at bydelen har nulltoleranse for diskriminering.

– Det er svært beklagelig. Det skulle aldri ha skjedd, sier Joten
.

Nå vil bydelen sette mer fokus på lovverket blant sine ansatte, blant annet ved å innføre diskrimineringsloven som særskilt tema i introduksjonskurset for nyansatte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...