ANNONSE
Annonse

Bøtelegges i hopetall ved sykehjem

Parkerer du utenfor Ullerntunet sykehjem, går det gjerne som det gjorde sist søndag.

Til tross for p-plasser i garasje, har Ullerntunet et stort parkeringsproblem. Nå har man vært nødt til å engasjere parkeringsselskap – som skriver bøter så blekket spruter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2018 kl 10:07

ANNONSE
Annonse

ULLERNTUNET: P-service heter selskapet som har fått jobben med å bøtelegge besøkende til Ullerntunet. Og de står på døgnet rundt. Da Akersposten var innom sist søndag, kom det ikke mindre enn to biler fra P-service for å sjekke biler. På det tidspunktet sto tre biler parkert ute. Alle ble bøtelagt. 600 kroner, takk!

– Har ikke noe valg

Ullerntunets leder Dario Mardal liker ikke at besøkende blir bøtelagt, men sier at man til slutt ikke hadde noe valg.

– Vi har snart vært i drift i ett år og kontinuerlig forsøkt å informere folk om parkeringsbestemmelsene her ved hjelp av skilt, plakater og gjort oppmerksom på at man må parkere i kjelleren. Der er det 36 plasser inkludert handicap- og el-bilplasser.

– Men er det tilstrekkelig for pårørende til nesten 150 pasienter og beboere samt 250 ansatte?

– Så langt så mener jeg det har vært det, sier han.

– Men her skal vel også ansatte parkere?

– Ja, det er riktig, men de fleste ansatte kommer uten bil. Forøvrig gjelder prinsippet «først til mølla». Men jeg må legge til at man skal kunne parkere i inntil 10 minutter utendørs for korte besøk eller leveranser. De som er pårørende til sykehjemmet, er vel nå stort sett klart over at det ikke skal parkeres ute – men det er verre med helsehuset. Her er det stor utskifting av pasienter og tilsvarende pårørende, sier Mardal.

Helst uten bil

Bakgrunnen for parkeringsproblematikken er Oslo kommunes politikk. Da Ullerntunet ble planlagt, satte kommunen begrensning på antall planlagte parkeringsplasser. Folk skal komme uten bil. Trikk, buss og sykkel er stikkordet.

(Saken fortsetter under bildet.)

Ullerntunet tillater ingen parkering utendørs. Det lille hvite skiltet er det også kanskje lett å overse, spesielt i mørket.

Etter å ha sett på forholdene ved Ullerntunet, er vi redd det kan bli trangt om plassen i parkeringskjelleren når absolutt alle til enhver tid tvinges ned dit. Da er man henvist til småveiene i nabolaget, og trikk og buss er nok et dårlig alternativ for de aller fleste.

Mardal bekrefter at det er politikk i dette, men sier:

– Jeg må bare forholde meg til det. Oslo kommune ville ha færrest mulige p-plasser og da endte vi opp med 36 i kjelleren., sier han og utdyper parkeringsforbudet utendørs:

– Vi må ha plass og fremkommelighet for pasienttransport, ambulanser og annen type utrykningskjøretøy. Vi har fått pålegg om dette, ellers kan det i verste fall gå ut over liv og helse. Når folk ikke respekterer parkeringsbestemmelsene her, så hadde vi, som nevnt, ingen annen mulighet enn å tilkalle parkeringsvakter, sier Mardal.

Bedre plass på Hovseter

Ved det rehabiliterte Hovseterhjemmet har man godt over 50 parkeringsplasser utendørs, og eneste problem man har her er at andre enn besøkende benytter plassene.

– Derfor innfører vi nå oblat, sier daglig leder Inger Johanne Walstad. – I motsetning til Ullerntunet har vi kun langtidsplasser, og da er det nok noe enklere, sier Walstad.

LES OGSÅ: Strøkne veier, isglatte fortau

Slik blir du kvitt juletreet

Dette kan bli nye Smestad

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse