Akersposten

Bommen kan bli fjernet før sommeren

GLEDENS DAG: Knut Fredrik Horn (MDG) og Lars Asbjørn Hanssen (H) kunne gratulere hverandre sommeren 2019 etter bystyrevedtaket for samarbeidet over partigrensene. Foto: Vidar Bakken

Striden om bommen i Svenstuveien nærmer seg sin endelige løsning. Prøveprosjektet med enveiskjøring med åpen bom kan komme før sommeren

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2020 kl 14:02

MIDTSTUEN: Bestillingen til Bymiljøetaten fra byrådsavdeling for miljø og samferdsel var todelt etter vedtaket i bystyret i juni 2019. Det ene er en prøveordning, som bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker gikk inn for, med enveisregulering av veiene rundt Svenstuveien for deretter å åpne bommen. Den står på den delen av Svenstuveien som er klassifisert som privat på en strekning på cirka 75 meter. Mange hadde nok håpet at bommen skulle bli åpnet allerede før denne vinteren, på grunn av alle skolebarna i området.

Les også: Juni 2019: Nå skal bommen fjernes

- Vi regner med at dette skal kunne gjennomføres før sommeren. Først skal veien oppklassifiseres fra privat til kommunal. Dette jobber vi med. Når den er blitt kommunal kan vi enveisregulere for å teste med åpen bom, sier presseanvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen.

Saken fortsetter under bildet

ENVEISKJØRING: Dette er et forslag til enveiskjøring. Rød markering viser den delen av Svenstuveien som skal åpnes for gjennomkjøring.

I tillegg består selve prosjektet i å prosjektere og bygge fortau fra bommen og ned til kryssende vei.

- Det er satt av midler i 2020 til forprosjekt. Investeringsbehov vil bli spilt inn i budsjettprosessen når forprosjektet blir ferdig. Arbeid med forprosjekt settes i gang i løpet av våren 2020, informerer Monica T. Olsen.

Les også:

Svenstuveien: Bydelslederens siste sprell

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...